0
20
Bravčová panenka s prosciuttom a dusenou zeleninou

Bravčová panenka s prosciuttom a dusenou zeleninou

40 min
4 porcie
  • 600 g bravčovej panenky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • bio olivový olej Primadonna
  • čerstvý tymian
  • 150 g prosciutta Salumeo
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 1 cuketa
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 1 zväzok reďkovky
  • 100 g mrazených fazuľových strukov Chira
  • 100 g mrazeného hrášku Chira
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 100 - 200 ml zeleninového vývaru
  • 100 g mladého špenátu
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • syr grana padano Lovilio (na posypanie)

Postup

Potrebujeme

  • sitko
  • plech alebo zapekaciu misu
  • panvicu s vyšším okrajom

Bravčová panenka

Umytú a osušenú panenku očistíme od blán. Ochutíme ju soľou, čiernym korením a nasekanými lístkami tymianu. Na pracovnú dosku poukladáme plátky prosciutta tak, aby sa trochu prekrývali. Na ne položíme ochutenú bravčovú panenku a opatrne zabalíme. Opekáme ju po všetkých stranách na rozpálenej panvici na olivovom oleji (asi 10 minút). Potom ju preložíme na plech alebo do zapekacej misy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 8 minút. Na záver k nej pridáme 1 lyžicu masla. Hotovú panenku nakrájame na plátky.

Dusená zelenina

Cuketu a bielu časť lahôdkovej cibuľky (zelenú si odložíme na neskôr) nakrájame na menšie kúsky a reďkovku na štvrtinky. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a pridáme nakrájanú reďkovku, cuketu, bielu časť lahôdkovej cibuľky, rozmrazené fazuľové struky, hrášok a nasekaný cesnak. Ochutíme soľou, čiernym korením a nasekanými lístkami tymianu.

Podlejeme bielym vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Potom podlejeme vývarom a pridáme 1 lyžicu masla. Dusíme na miernom ohni, približne 15 minút, kým zelenina nezmäkne. Podľa potreby môžeme podlievať zeleninovým vývarom. Pred koncom pridáme umytý a osušený špenát a nasekanú bazalku.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme porciu dusenej zeleniny. Na ňu plátky bravčovej panenky, ktoré zľahka osolíme a okoreníme. Pokvapkáme výpekom, posypeme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky a hoblinami syra grana padano. Na záver môžeme pokvapkať olivovým olejom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info