Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom
Bylinkové maslo
- 4 lyžice masla Pilos
- 1 lyžička worcestrovej omáčky Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžičky dijonskej horčice Duc de Coeur
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvá bazalka
- citrónová šťava
Kuracie prsia
- 720 g kuracích pŕs s kosťou
- hladká múka Belbake na obaľovanie
- 1 vajíčko na obaľovanie
- strúhanka Belbake na obaľovanie
- prepustené maslo na opekanie
Opekané zemiaky
- 200 g menších zemiakov uvarených v šupke
- rastlinný olej Vita D´or
- čerstvá petržlenová vňať
Omáčka
- 2 lyžice majonézy Mikado
- 2 lyžice smotanového bieleho jogurtu Pilos (10%)
- 2 lyžice hrubozrnnej horčice Duc de Coeur
- biely vínny ocot Acentino
Šalát
- 400 g zmesi polníčka, rukoly a insalatiny
- 100 g cherry paradajok
- 1 citrón
- kryštálový cukor Belbake
- čerstvá bazalka
POSTUP
POTREBUJEME
- cukrárske vrecko
- špáradlá
- plech na pečenie
Kuracie prsia
Kuracie prsia vykostíme a dostaneme 4 rezne, ktoré narežeme tak, aby vznikla kapsa. Pomocou cukrárskeho vrecka ich naplníme bylinkovým maslom a uzavrieme špáradlami. Osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale (hladká múka, vajíčko a strúhanka). Kapsy pomaly smažíme na rozohriatom prepustenom masle, potom ich dopečieme 7 – 10 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.
Opekané zemiaky
Menšie zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich, nakrájame na štvrtiny a opečieme na rozohriatom prepustenom masle. Osolíme a pred dokončením pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Omáčka
Majonézu zmiešame s jogurtom a horčicou. Osolíme, okoreníme a prilejeme trochu octu.
Šalát
Polníček, rukolu a insalatinu zmiešame s paradajkami nakrájanými na kúsky a zalejeme zálievkou, ktorú pripravíme z citrónovej šťavy, olivového oleja, soli, korenia a cukru. Pridáme bazalku a petržlenovú vňať natrhané na menšie kúsky. Šalát zľahka premiešame.
Servírovanie
Z kuracích pŕs odstránime špáradlá a servírujeme ich so šalátom a opekanými zemiakmi. Omáčku podávame zvlášť v miske.