0
8
Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom

Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom

1 h 0 m
4 porcie

Bylinkové maslo

  • 4 lyžice masla Pilos
  • 1 lyžička worcestrovej omáčky Mikado
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžičky dijonskej horčice Duc de Coeur
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvá petržlenová vňať 
  • čerstvá bazalka
  • citrónová šťava

Kuracie prsia

  • 720 g kuracích pŕs s kosťou
  • hladká múka Castello na obaľovanie
  • 1 vajíčko na obaľovanie
  • strúhanka Castello na obaľovanie
  • prepustené maslo na opekanie

Opekané zemiaky

  • 200 g menších zemiakov uvarených v šupke
  • rastlinný olej Vita D´or
  • čerstvá petržlenová vňať 

Omáčka

  • 2 lyžice majonézy Mikado
  • 2 lyžice smotanového bieleho jogurtu Pilos (10%)
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice Duc de Coeur
  • biely vínny ocot Acentino

Šalát

  • 400 g zmesi polníčka, rukoly a insalatiny
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 citrón
  • kryštálový cukor Castello
  • čerstvá bazalka

POSTUP

POTREBUJEME

  • cukrárske vrecko
  • špáradlá
  • plech na pečenie

Kuracie prsia

Kuracie prsia vykostíme a dostaneme 4 rezne, ktoré narežeme tak, aby vznikla kapsa. Pomocou cukrárskeho vrecka ich naplníme bylinkovým maslom a uzavrieme špáradlami. Osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale (hladká múka, vajíčko a strúhanka). Kapsy pomaly smažíme na rozohriatom prepustenom masle, potom ich dopečieme 7 – 10 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.

Opekané zemiaky

Menšie zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich, nakrájame na štvrtiny a opečieme na rozohriatom prepustenom masle. Osolíme a pred dokončením pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Omáčka

Majonézu zmiešame s jogurtom a horčicou. Osolíme, okoreníme a prilejeme trochu octu.

Šalát

Polníček, rukolu a insalatinu zmiešame s paradajkami nakrájanými na kúsky a zalejeme zálievkou, ktorú pripravíme z citrónovej šťavy, olivového oleja, soli, korenia a cukru. Pridáme bazalku a petržlenovú vňať natrhané na menšie kúsky. Šalát zľahka premiešame. 

Servírovanie

Z kuracích pŕs odstránime špáradlá a servírujeme ich so šalátom a opekanými zemiakmi. Omáčku podávame zvlášť v miske. 

 

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info