6
44
Zapekané zemiaky s kyslou kapustou

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou

2 h 0 m
8 porcií
  • 1 kg mletého bravčového mäsa z pliecka
  • olivový olej Primadonna
  • 100 g údenej slaniny vcelku Pikok
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
  • 1 lyžička celej rasce Mikado
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1,5 kg zemiakov
  • 700 g kyslej kapusty Horti
  • 400 g kyslej smotany Pilos (18%)
  • čerstvá pažítka

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu
  • alobal

Na panvici s trochou olivového oleja restujeme slaninu nakrájanú na kocky. Po chvíli pridáme nadrobno nasekané cibule a cesnak. Dozlatista opečený základ stiahneme z ohňa a ochutíme sladkou mletou paprikou a rascou. Mleté mäso osolíme, okoreníme a zmiešame s mierne vychladeným základom. Očistené a umyté zemiaky nakrájané na tenké plátky osolíme a okoreníme. ½ rozložíme na dno zapekacej misy. Na zemiaky rovnomerne rozprestrieme mäsovú zmes. Pridáme vrstvu scedenej kyslej kapusty a na záver vrstvu zvyšných zemiakov. Povrch pokvapkáme olivovým olejom, posypeme rascou a ochutíme soľou a čiernym korením. Zakryjeme alobalom a pečieme pri 200 °C približne 1,5 hodiny. V polovici pečenia alobal odstránime.

Servírovanie

Servírujeme s kyslou smotanou a posýpané nasekanou pažítkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať