4
16
Zapekané zemiaky s kyslou kapustou

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou

2 h 0 m
8 porcií
  • 1 kg mletého bravčového mäsa z pliecka
  • olivový olej Primadonna
  • 100 g údenej slaniny vcelku Pikok
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
  • 1 lyžička celej rasce Mikado
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1,5 kg zemiakov
  • 700 g kyslej kapusty Horti
  • 400 g kyslej smotany Pilos (18%)
  • čerstvá pažítka

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu
  • alobal

Na panvici s trochou olivového oleja restujeme slaninu nakrájanú na kocky. Po chvíli pridáme nadrobno nasekané cibule a cesnak. Dozlatista opečený základ stiahneme z ohňa a ochutíme sladkou mletou paprikou a rascou. Mleté mäso osolíme, okoreníme a zmiešame s mierne vychladeným základom. Očistené a umyté zemiaky nakrájané na tenké plátky osolíme a okoreníme. ½ rozložíme na dno zapekacej misy. Na zemiaky rovnomerne rozprestrieme mäsovú zmes. Pridáme vrstvu scedenej kyslej kapusty a na záver vrstvu zvyšných zemiakov. Povrch pokvapkáme olivovým olejom, posypeme rascou a ochutíme soľou a čiernym korením. Zakryjeme alobalom a pečieme pri 200 °C približne 1,5 hodiny. V polovici pečenia alobal odstránime.

Servírovanie

Servírujeme s kyslou smotanou a posýpané nasekanou pažítkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    12. marec 2019, 13:57

    Feľmi topre. Chudilo to celá rotina.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      06. december 2019, 14:02

      Výborný recept...chutný,rýchly a jednoduchý.Olivový olej rovnako vymieňam za bravčovú masť alebo kladický olej.Manžel aj moje dve detičky si vždy dajú aj dupľu. Ďakujem

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. február 2019, 14:39

    Zemiaky su dlho tvrde-kysla kalusta a zemiak sa nemaju v laske, to uz vedela aj moja stara mama, poznam lepsie slovenske recepty

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. február 2019, 14:03

    práve sme sa naobedovali...mňamkaaa :) tiež som nedala olivový olej :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. február 2019, 23:39

    kedze je to tradicne slovenske jedlo, kde sa na uvod prazi slanina, tak ja si tam nebudem davat olivovy olej. Tak male mnozstvo masti na ktorej by som cibulu prazil ja, nie je ovela nezdravsie a nebude davat pre nas netypicku chut olivoveho oleja a kyslej kapusty.

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      12. február 2019, 12:16

      Dobrý deň, pán Styka. Samozrejme, cibuľu môžete restovať aj na bravčovej masti. Prajeme dobrú chuť :-)

      Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info