Fileta z tresky so šalátom s koreňovou zeleninou, jablkom a orechmi
Suroviny
Šalát
- 1 hrsť orechov mix Alesto
- 1 zeler
- 1 zväzok petržlenu
- 1 zväzok mrkvy
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 jablko
- šťava z ½ citróna
- 150 g kyslej smotany Pilos
- 100 g majonézy Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Restovaná treska
- 600 g filety z tresky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvý rozmarín
- 40 g masla Pilos
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
- panvicu, sitko, veľkú misu
POSTUP
Šalát
Orechy krátko opečieme na suchej panvici.
Očistený zeler, petržleny a mrkvy nakrájame na drobné kocky a krátko oblanšírujeme – asi minútu povaríme vo vriacej osolenej vode. Precedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Polovicu lahôdkových cibuliek nakrájame na drobno. V hlbokej mise zmiešame nasekané cibuľky, na kocky nakrájané jablko, citrónovú šťavu, smotanu, majonézu, uvarenú precedenú zeleninu a nasekané opečené orechy. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
Restovaná treska
Filety tresky osolíme, okoreníme a krátko opekáme na rozohriatej panvici s olejom. Ochutíme rozpučenými strúčikmi cesnaku a vetvičkami rozmarínu. Keď sú filety z jednej strany opečené, obrátime ich a na panvicu pridáme maslo. Pokvapkáme citrónovou šťavou a stiahneme z ohňa.
Servírovanie
Servírujeme dozdobené nasekanou zvyšnou lahôdkovou cibuľkou.