Morčacie stehná so zázvorom
- 2 spodné morčacie stehná
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
- 2 cibule
- 10 strúčikov cesnaku
- 100 g zázvoru
- 3 stredne veľké paradajky
- 2 lyžice karí korenia Mikado
- 500 ml morčacieho vývaru
- 75 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 limetka
Potrebujeme
- hlbokú panvicu
Postup
Umyté a osušené morčacie spodné stehná vykostíme. Mäso dôkladne očistíme od šliach a nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a orestujeme na rozpálenej panvici na troche oleja dozlatista. Z kostí a odrezkov si pripravíme silný vývar. Opečené kúsky morčacieho mäsa vyberieme na tanier. V tej istej panvici orestujeme najemno nasekanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme očistený a nadrobno nakrájaný zázvor, olúpané paradajky nakrájané na malé kocky a dusíme domäkka. Ochutíme karí korením a chvíľu restujeme. Potom podlejeme vývarom, osolíme a okoreníme. Vopred orestované kúsky morčacieho mäsa vložíme do omáčky a dusíme spolu na miernom plameni domäkka. Na záver pridáme smotanu na šľahanie.
Sevírovanie
Morčacie stehná so zázvorom servírujeme v hlbokom tanieri posypané nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky. Ako príloha sa výborne hodí jazmínová ryža. Pred podávaním môžeme celé jedlo pokvapkať limetkovou šťavou.
VIDEO, AKO VYKOSTIŤ MORČACIE STEHNO, NÁJDETE NA STRÁNKE KUCHYNALIDLA.SK V KATEGÓRII TRIKY.