4
17
Morčacie stehná so zázvorom

Morčacie stehná so zázvorom

1 h 15 m
4 porcie
  • 2 spodné morčacie stehná
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • rastlinný olej Promienna
  • 2 cibule
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 100 g zázvoru
  • 3 stredne veľké paradajky
  • 2 lyžice karí korenia Mikado
  • 500 ml morčacieho vývaru
  • 75 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 1 limetka

Potrebujeme

  • hlbokú panvicu

Postup

Umyté a osušené morčacie spodné stehná vykostíme. Mäso dôkladne očistíme od šliach a nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a orestujeme na rozpálenej panvici na troche oleja dozlatista. Z kostí a odrezkov si pripravíme silný vývar. Opečené kúsky morčacieho mäsa vyberieme na tanier. V tej istej panvici orestujeme najemno nasekanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme očistený a nadrobno nakrájaný zázvor, olúpané paradajky nakrájané na malé kocky a dusíme domäkka. Ochutíme karí korením a chvíľu restujeme. Potom podlejeme vývarom, osolíme a okoreníme. Vopred orestované kúsky morčacieho mäsa vložíme do omáčky a dusíme spolu na miernom plameni domäkka. Na záver pridáme smotanu na šľahanie.

Sevírovanie

Morčacie stehná so zázvorom servírujeme v hlbokom tanieri posypané nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky. Ako príloha sa výborne hodí jazmínová ryža. Pred podávaním môžeme celé jedlo pokvapkať limetkovou šťavou.

VIDEO, AKO VYKOSTIŤ MORČACIE STEHNO, NÁJDETE NA STRÁNKE KUCHYNALIDLA.SK V KATEGÓRII TRIKY.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    18. apríl 2020, 19:13

    Dobrý den, ja som na to išiel opačne, ze v inom obchode som našiel akciu na toto mäso, i keď horné stehno odkostene..a ze nájdem dáky schopnejší recept na nete. Môžem povedať, že toto je určite lahôdka, ale závisí od toho, kto má aký zaludok a necitlive ústa. Lebo toto už bolo pikantné, uuu :-) Na 700g hrudu (pred očistenim) to má byť podľa mňa: max 7 cesnaku, max 50g zazvoru!, max 1 lyžica kari a môže to byť dokonale.. Takto sme si to troska pretrpeli, ale mäso lahodka. Ďakujeme za recept.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. september 2015, 19:57

    Výborné jedlo, podarilo sa a chutilo dokonale.

    Odpovedať
  • 04. máj 2015, 21:06

    hnus

    Odpovedať
  • Michaela Gilian
    02. máj 2015, 18:36

    Uz varim, a prave som si uvedomila, ze recept je absolutne inspirovany indickou kuchynou, predpokladam, ze konkretne jedlom Tikka Masala, ktore som si zhodou nahodou prvy krat varila minuly vikend a jedielko som okamzite zaradila medzi moje najoblebenejsie :) Som zvedava na chute tejto jednoduchsej a rychlejsej verzie, kuchyna uz rozvoniava :)

    Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info