0
11
Filet Mignon s orechmi, sušenými paradajkami a syrom

Filet Mignon s orechmi, sušenými paradajkami a syrom

50 min
2 porcie

Suroviny

  • 2 steaky filet mignon
  • 500 g zemiakov
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 hrsť orechov mix Alesto
  • ½ štipľavej papričky
  • 1 hrsť sušených paradajok Italiamo
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 80 g masla Pilos
  • 2 lyžice gorgonzoly Lovilio
  • 1 hrsť mladého špenátu
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio

Potrebujeme

kliešte na obracanie, alobal, pučidlo na zemiaky


POSTUP

Očistené zemiaky nakrájame na kocky a varíme vo vriacej osolenej vode domäkka.

Medzitým orechy zľahka opečieme na suchej panvici. Štipľavú papričku nakrájame nadrobno, sušené paradajky a opečené orechy na menšie kúsky.

Steaky ochutíme soľou a korením z obidvoch strán. Rozpálenú panvicu pokvapkáme olejom zo sušených paradajok a steaky sprudka restujeme zo všetkých strán dozlatohneda. Tesne pred dokončením pridáme nakrájané paradajky, papričku a 2 lyžice masla. Po chvíli stiahneme z ohňa, na steaky položíme kúsok gorgonzoly, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť. Pred servírovaním pridáme do panvice umytý a osušený špenát, ktorý ochutíme soľou a korením.

Uvarené zemiaky precedíme, pridáme k nim zvyšné maslo, nastrúhaný parmezán a popučíme. 


Servírovanie

Do stredu taniera naservírujeme porciu zemiakov, na vrch položíme špenát so sušenými paradajkami a papričkou, pridáme steak, prelejeme výpekom a posypeme opečenými orechmi.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať