Filet Mignon s orechmi, sušenými paradajkami a syrom
Suroviny
- 2 steaky filet mignon
- 500 g zemiakov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 hrsť orechov mix Alesto
- ½ štipľavej papričky
- 1 hrsť sušených paradajok Italiamo
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 80 g masla Pilos
- 2 lyžice gorgonzoly Lovilio
- 1 hrsť mladého špenátu
- 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
Potrebujeme
kliešte na obracanie, alobal, pučidlo na zemiaky
POSTUP
Očistené zemiaky nakrájame na kocky a varíme vo vriacej osolenej vode domäkka.
Medzitým orechy zľahka opečieme na suchej panvici. Štipľavú papričku nakrájame nadrobno, sušené paradajky a opečené orechy na menšie kúsky.
Steaky ochutíme soľou a korením z obidvoch strán. Rozpálenú panvicu pokvapkáme olejom zo sušených paradajok a steaky sprudka restujeme zo všetkých strán dozlatohneda. Tesne pred dokončením pridáme nakrájané paradajky, papričku a 2 lyžice masla. Po chvíli stiahneme z ohňa, na steaky položíme kúsok gorgonzoly, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť. Pred servírovaním pridáme do panvice umytý a osušený špenát, ktorý ochutíme soľou a korením.
Uvarené zemiaky precedíme, pridáme k nim zvyšné maslo, nastrúhaný parmezán a popučíme.
Servírovanie
Do stredu taniera naservírujeme porciu zemiakov, na vrch položíme špenát so sušenými paradajkami a papričkou, pridáme steak, prelejeme výpekom a posypeme opečenými orechmi.