6
31
Kurča na tmavom pive a zelenine

Kurča na tmavom pive a zelenine

1 h 0 m
4 porcie
  • 1 celé kurča
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Biotrend
  • čerstvý rozmarín
  • 500 ml tmavého piva
  • 3 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 250 g šampiňónov
  • 3 olúpané paradajky
  • 2 menšie zelery
  • 60 g masla
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

  • plech alebo väčšiu zapekaciu misu

Postup

Z umytého a osušeného kurčaťa odstránime chrbtovú kosť. Kurča položíme na plech kožou hore. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Posypeme nasekaným rozmarínom a podlejeme asi 250 ml tmavého piva. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 15 minút. Medzitým si nakrájame očistenú zeleninu - mrkvu na hranolčeky, cibuľu na osminky, ktoré rozoberieme na lupienky, šampiňóny na polovice, olúpané paradajky na mesiačiky a zeler na väčšie kúsky. Zeleninu preložíme do misky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme nasekaným čerstvým rozmarínom. Dôkladne premiešame a zeleninu so šampiňónmi rozprestrieme na plech k predpečenému kurčaťu. Na kurča poukladáme plátky masla a podlejeme ho tmavým pivom. Pečieme ďalej pri 200 °C približne 45 – 50 minút. Počas pečenia polievame kurča aj zeleninu pivom.

Servírovanie

Kurča servírujeme posypané natrhanou petržlenovou vňaťou.

Tip

Trik, ako ošúpať paradajky, nájdete na kuchynalidla.sk v kategórii Triky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • Magdaléna Borišková
    03. január 2016, 14:14

    Jeden sladký zemiak a polovica feniklu vhodné doplnil zeleninu. Na maslo som akosi zabudla ale nechýbalo.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. december 2015, 11:44

    Povedal hodí sa?alebo niečo iné?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. september 2015, 10:58

    Vynikajuce, ale piekol som na 180°C

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. september 2015, 14:01

    Super jedlo, rýchle. Všetkým chutilo. Ďakujem za inšpiráciu.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. august 2015, 17:35

    Malá rada: čierneho piva stačí naliať menšie množstvo, už to maslo sa vám pri pečení roztopí. Mäso plávalo vo výpeku, najbližšie ho dáme menej. Inak chválim recept, chuťovo výborný a lahodný, mäso sa rozplývalo na jazyku. Ďakujem zaň a teším sa na ďalšie skvelé inšpirácie.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info