Nepečené tiramisu s jahodami a malinami
- 100 g kryštáľového cukru Belbake
- 30 ml vody
- 2 žĺtky
- 1 vajíčko
- 500 g mascarpone Lovilio
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 400 g mrazeného bobuľovitého ovocia
- 50 g medu
- 250 g piškót Tastino
- 375 g malín
- 500 g jahôd
- čerstvá mäta
POSTUP
POTREBUJEME
- robot s nadstavcom metlička
- smoothie mixér
- sklenená misa s objemom 2l
Z cukru a vody uvaríme v menšom hrnci hustý sirup. Medzitým žĺtky a vajíčko dáme šľahať do mixéra. Horúci sirup tenkým prúdom nalejeme k šľahajúcim sa žĺtkom. Šľaháme ešte asi 5 minút, kým zmes vychladne.
Tip: Horúci sirup vajíčka pasterizuje a nemusíme ich prácne šľahať nad parou.
Mascarpone vyšľaháme spolu so smotanou do tuha. Pridáme žĺtkový krém a opatrne pár ťahmi spojíme, aby krém zostal nadýchaný. Krém odložíme do chladničky. Rozmrazené bobuľovité ovocie spolu s medom rozmixujeme na hladkú omáčku.
Tip: Ak je omáčka príliš hustá, môžeme priliať 1 – 2 lyžice vody. Množstvo medu alebo cukru môžeme upraviť podľa kyslosti ovocia.
Na dno misky nanesieme malú časť krému. Pridáme vrstvu piškót, potom vrstvu omáčky a nakoniec nakrájané drobné ovocie. Takto striedame vrstvy, kým naplníme celú misu. Vrstvenie ukončíme krémom, ozdobíme čerstvým ovocím a lístkami mäty.
Tiramisu pred podávaním necháme stuhnúť v chladničke, aby sa piškóty nasiakli omáčkou a zmäkli.