4
10
Nepečené tiramisu s jahodami a malinami

Nepečené tiramisu s jahodami a malinami

45 min
15 porcií
  • 100 g kryštáľového cukru Castello
  • 30 ml vody
  • 2 žĺtky
  • 1 vajíčko
  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 400 g mrazeného bobuľovitého ovocia
  • 50 g medu
  • 250 g piškót Tastino
  • 375 g malín
  • 500 g jahôd
  • čerstvá mäta

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom metlička
  • smoothie mixér
  • sklenená misa s objemom 2l

 

Z cukru a vody uvaríme v menšom hrnci hustý sirup. Medzitým žĺtky a vajíčko dáme šľahať do mixéra. Horúci sirup tenkým prúdom nalejeme k šľahajúcim sa žĺtkom. Šľaháme ešte asi 5 minút, kým zmes vychladne.

Tip:  Horúci sirup vajíčka pasterizuje a nemusíme ich prácne šľahať nad parou.

Mascarpone vyšľaháme spolu so smotanou do tuha. Pridáme žĺtkový krém a opatrne pár ťahmi spojíme, aby krém zostal nadýchaný. Krém odložíme do chladničky. Rozmrazené bobuľovité ovocie spolu s medom rozmixujeme na hladkú omáčku.

Tip:  Ak je omáčka príliš hustá, môžeme priliať 1 – 2 lyžice vody. Množstvo medu alebo cukru môžeme upraviť podľa kyslosti ovocia.

Na dno misky nanesieme malú časť krému. Pridáme vrstvu piškót, potom vrstvu omáčky a nakoniec nakrájané drobné ovocie. Takto striedame vrstvy, kým naplníme celú misu. Vrstvenie ukončíme krémom, ozdobíme čerstvým ovocím a lístkami mäty.

Tiramisu pred podávaním necháme stuhnúť v chladničke, aby sa piškóty nasiakli omáčkou a zmäkli.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    09. január 2021, 19:36

    Výborný,tento krém mi chutil ešte viac ako tiramisu v crepnikoch na tejto stránke.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      14. január 2021, 16:48

      Dobrý deň, teší nás, že sa Vám recept tak zapáčil! Veríme, že sa k nemu vrátite i v budúcnosti. :-) Prajeme Vám pekný deň!

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. apríl 2020, 21:56

    Nabudúce určite do malých misiek.Vôbec sa nedal vybrať...lyžičkou sme jedli z misky

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. apríl 2020, 02:04

    Prečo sa mi to vždy, keď šľahám mascarpone so šľahačkou, všetko zrazí a premení na vodu s hrudkami tuku?ani nešľahám s max. rýchlosťou.neviete prečo sa mi to stáva? Žeby som to prešľahala?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      13. december 2020, 11:32

      Myslím že to miešate studené rovno z ladičky. Vyberte to aspoň hodinu pred tým a malo by to byť v poriadku.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. marec 2020, 13:14

    Ooo nový účes, recept super.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info