Mandarínkovo-kokosový koláč
Cesto
- 5 vajíčok
- 5 lyžíc práškového cukru Belbake
- 5 lyžíc hladkej múky Belbake
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
Pudingový krém
- 3 konzervy (asi 525 g) zaváraných mandarínok Harvin
- 1 vanilkový puding
Smotanový krém
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 250 ml kyslej smotany Pilos
- 2 vanilínové cukry
- krémová časť kokosového mlieka Vitasia
Na posypanie
- 4 lyžice strúhaného kokosu
- 2 lyžice práškového cukru Belbake
Potrebujeme
- šľahací mixér
- metličku
- sitko
- plech s rozmermi 22 x 32 cm
- papier na pečenie
Cesto
Vajíčka s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Do vajíčkovej zmesi metličkou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre približne 20 minút pri teplote 180 °C.
Pudingový krém
Šťavu z mandarínok zmiešame v hrnci s pudingovým práškom. Za stáleho miešania uvaríme číry puding. Hotový puding necháme trochu vychladnúť.
Smotanový krém
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s kyslou smotanou, vanilínovým cukrom a krémovou časťou kokosového mlieka na tuhý krém.
Mandarínkovo-kokosový koláč
Na vychladnuté cesto poukladáme odkvapkané mandarínky. Na ne nalejeme vychladnutý puding. Na vanilkový puding rovnomerne rozotrieme smotanovo-kokosový krém. Celý koláč dáme stuhnúť do chladničky min. na 4 hodiny. Pred podávaním celý koláč bohato posypeme kokosom zmiešaným s práškovým cukrom.