Marhuľové crumble v panvičke
Suroviny
Mrvenička
- 120 g hladkej múky Belbake
- 110 g kokosového cukru
- 100 g mletých mandlí Belbake
- štipka soli Kania
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 120 g masla Pilos
Ešte budeme potrebovať
- 600 g marhúľ
- 50 ml čakankového sirupu
- 50 g masla Pilos
- zmrzlina podľa chuti
Potrebujeme
- panvičky na gril, gril
POSTUP
Mrvenička
Múku, cukor, mleté mandle, soľ a prášok do pečiva zmiešame v mise. Pridáme roztopené maslo a vypracujeme mrveničku.
Marhule umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na štvrtiny. Osladíme ich čakankovým sirupom.
Grilovacie panvičky vymažeme maslom. Na dno nasypeme mrveničku, pridáme vrstvu marhúľ a prikryjeme vrstvou mrveničky.
Pečieme v grile vyhriatom na 180 °C približne 30 minút.
Vychladnuté crumble servírujeme s kopčekom zmrzliny podľa chuti.