8
19
Slivkový koláč

Slivkový koláč

1 h 0 m
12 porcií

Cesto

  • 200 g hladkej múky Castello
  • 80 g práškového cukru Castello
  • 100 g zmäknutého masla
  • 1 vajíčko
  • štipka soli Castello

Plnka

  • 1 kg čerstvých sliviek
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 500 ml pomarančového džúsu Vitafit
  • 1 vanilkový puding

Posýpka

  • 1 vanilínový cukor
  • 1 lyžička mletej škorice Mikado
  • 30 g kryštálového cukru Castello
  • 50 g hrubej múky Castello
  • 25 g roztopeného masla

Potrebujeme

  • potravinovú fóliu
  • plech s rozmermi 35x10 cm s vyberateľným dnom

Cesto

Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny a rukou vypracujeme tuhšie cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a v chladničke necháme odstáť asi 30 minút. Odležané cesto rozvaľkáme medzi potravinovými fóliami do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 1 cm. Cestom vystelieme celé dno tortovej formy a vytvarujeme aj okraje.

Plnka

Odkôstkované slivky spolu s cukrom a trochou džúsu podusíme domäkka. V 100 ml džúsu si rozmiešame puding a pridáme ho k slivkám. Prilejeme aj zvyšný džús a povaríme do zhustnutia.

Za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú slivkovú plnku rovnomerne navrstvíme na cesto.

Posýpka

V miske si najprv zmiešame suché ingrediencie. Potom prilejeme roztopené maslo a opäť premiešame. Koláč bohato posypeme posýpkou a pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút pri 180 °C.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    22. september 2020, 13:01

    Vyborny kolac, plnku som robila z 800 g sliviek, aj to bolo vela. Staci tak z 500g, podla mna. Tej posypky by som zas dala 2x tolko. A navrch som este nasypala, na poslednych 10 minut pecenia, kusky lieskovcov a bolo to vyborne. Kolac bol riedky a vytiekol hoci uz bol vychladnuty, ale aj tak sa cely zjedol. Chutovo vynikajuci...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. december 2018, 10:57

    Najlepší koláč... plnku som zmenil na menšiu dávku, je jej potom priveľa. Veľmi často robím aj s jablkami a najlepší je s hruškami :) odporúčam

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. september 2018, 00:39

    Plnka absolutne nezhustla, po komentaroch nizsie som sa dokonca poucila a dala pomerne menej dzusu ku pudingu, aj tak mi vznikla len riedka cervena hmota, slivky sa rozpadli, vyzeralo to hrozne. Popis hlavne toho ako pripravit tu plnku by mohol byt rozhodne podrobnejsi.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. júl 2016, 12:53

    jeden z najlepších koláčov, aké som kedy jedla

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. september 2015, 17:50

    Koláčik chuťovo výborný, plnky bolo naozaj príliš veľa a ešte ani po 6 hodinách mi nestihol stuhnúť :-/ ale už je polka preč :-P

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info