
Bravčové pliecko s cícerom a karí omáčkou
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- soľ Kania
- 5 strúčikov cesnaku
- 3 bobkové listy Kania
- 800 g bravčového pliecka
- čierne mleté korenie Kania
- 10 g zázvoru
- 1 lyžica karí korenia Kania
- 100 ml bieleho suchého vína
- 100 g suchého cíceru Golden Sun
- 500 ml vody alebo vývaru
- 200 ml kokosového mlieka Freshona
- hrsť čerstvého tymianu
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 200 g smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- šťava z ½ limetky
Ryža
- olivový olej Primadonna
- 500 g basmati ryže Golden Sun
- soľ Kania
- 1000 ml vriacej vody
- hrsť čerstvej pažítky
Potrebujeme
hrnce
POSTUP
Do rozpáleného hrnca s olivovým olejom prihodíme nadrobno nasekanú cibuľu, soľ, cesnak, bobkové listy a restujeme. Mäso očistíme, nakrájame na kocky, pridáme do hrnca, premiešame, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nasekaný zázvor a necháme mäso zatiahnuť. Následne prisypeme karí korenie, podlejeme bielym suchým vínom a varíme, kým sa neodparí alkohol. Medzitým precedíme deň vopred namočený cícer a prihodíme do hrnca. Podlejem vodou, alebo vývarom, a dusíme domäkka za občasného miešania cca 30 – 45 minút. Následne prilejeme kokosové mlieko, zamiešame, pridáme nadrobno nasekaný tymian a dovaríme. Pred koncom prihodíme petržlenovú vňať, zalejeme smotanou na šľahanie, pridáme šťavu z limetky a premiešame.
Ryža
Do rozpáleného hrnca s olivovým olejom pridáme basmati ryžu, osolíme a krátko orestujeme. Následne zalejeme vriacou vodou, zakryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C cca 15 minút. Do uvarenej ryže pred podávaním prihodíme nasekanú pažítku a premiešame.