Pistáciová panna cotta s malinami
Suroviny
Pistáciová pasta
- 120 g pistácií Alesto
Panna cotta
- 600 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 120 g pistáciovej pasty
- 40 g kryštálového cukru Belbake
- 3 plátky želatíny
- 500 ml vody
Malinová omáčka
- 500 g mrazených malín
- 100 ml vody
- 40 g kryštálového cukru Belbake
- 20 g Zlatého klasu
Servírovanie
- 120 g malín
- čerstvá mäta
Čas tuhnutia: ideálne do ďalšieho dňa
Potrebujeme
multifunkčný krájač / mixér, poháre, sitko
POSTUP
Pistáciová pasta
Pistácie opražíme nasucho v panvici, aby pustili olej a ešte teplé ich rozmixujeme na pastu.
Tip: Ak máme slabší mixér, môžeme počas mixovania postupne pridávať do zmesi neutrálny (napríklad kokosový) olej podľa potreby.
Panna cotta
V hrnci rozmiešame 200 ml smotany a pistáciová pastu. Prisypeme cukor a prilejeme zvyšnú smotanu. Zmes iba zohrievame, nenecháme ju prevrieť.
Plátky želatíny necháme napučať v studenej vode.
Do zohriatej zmesi pridáme želatínu zbavenú vody a roztopíme ju v horúcej smotane. Precedíme cez sitko, aby sme odstránili zvyšné kúsky orieškov a neroztopených kúskov želatíny. Zmes prelejeme do pohárikov a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Malinová omáčka
Mrazené maliny s 50 ml vody zahrievame s cukrom v panvici. Zlatý klas rozmiešame s 50 ml vody. Hmoty spojíme a za stáleho miešania uvaríme hustú omáčku. Omáčku prelejeme do misky a necháme úplne vychladnúť.
Servírovanie
Na stuhnuté panna cotty nalejeme omáčku a ozdobíme ich malinami a lístkami mäty.