0
0
Maxi cheeseburger na spôsob mäsovej torty

Maxi cheeseburger na spôsob mäsovej torty

2 h 0 m
10 porcií

Suroviny

Maxi žemľa

  • 17 g čerstvého droždia
  • 35 g krupicového cukru Belbake
  • 250 ml polotučného mlieka Pilos
  • 250 g hladkej múky Belbake
  • 250 g polohrubej múky Belbake
  • 14 g soli Kania
  • 65 g masla Pilos
  • 1 vajce + na potretie
  • sezamové semienka na posypanie


Maxi burger

  • 200 g plátkov anglickej slaniny Dulano
  • 6 vajec
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 1500 g hovädzieho burgera
  • 150 g syra cheddar Valley Spire
  • 150 g majonézy Kania
  • 100 g ľadového šalátu
  • 300 g paradajok
  • 100 g nivy Pilos

Potrebujeme

gril, veľkú obracačku, špáradlá, strúhadlo


POSTUP

Droždie zmiešame s trochou cukru a vlažného mlieka a na teplom mieste necháme odležať. Z múky, soli, zvyšku cukru, masla, 1 vajca, zvyšku mlieka a kvásku vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou alebo fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú plochu, spracujeme rukami a vytvarujeme jeden veľký hladký bochník. Premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie, prekryjeme utierkou a opäť necháme kysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem. Vykysnutý bochník potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C cca 13 minút dozlatista. Po upečení necháme vychladnúť (cca 15 – 20 minút) a následne rozkrojíme. Pred plnením opečieme reznou stranou nadol.  


Burger

V liatinovej panvici na rozpálenom rošte opečieme slaninu. Keď je chrumkavá, pridáme k nej vajcia, premiešame, osolíme, okoreníme a dôkladne prepečieme.

Medzitým jednotlivé placky mäsa osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a v rozpálenom grile opečieme asi 3 minúty z každej strany. Na hotové mäso pred koncom položíme plátky syra a necháme zľahka zapiecť.

Polovice žemlí potrieme majonézou a na spodnú polovicu postupne vrstvíme listy ľadového šalátu, plátky paradajok, grilované mäso so syrom, nastrúhanú nivu a slaninovo-vajíčkovú omeletu. Priklopíme vrchnou časťou žemle a podávame. 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať