
Mexické kuracie fajitas
Suroviny
Mäso
- 4 kuracie prsia
- šťava z 1 limetky
- šťava z 1 pomaranča
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletej rasce Kania
- 1 lyžička oregana Kania
- 1 lyžička červenej mletej papriky Kania
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primandonna
- 3 papriky mix
- 2 cibule
Tortilly
- 250 g hladkej múky Belbake
- 120 ml teplej vody
- ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- ½ lyžičky soli Kania
- 2 lyžice rastlinného oleja Vita D'or
Ešte budeme potrebovať
- 20 g múky Belbake na pomúčenie dosky
- šťavu z ½ limetky
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
panvice, misku, potravinársku fóliu, kuchynský robot s nadstavcom lopatka, valček
POSTUP
Mäso
Kuracie prsia prerežeme pozdĺžne na polovicu a vložíme do misky. Pridáme šťavu z limetky, šťavu z pomaranča, pretlačený cesnak, mletú rascu, oregano, mletú papriku, soľ, korenie, olivový olej a všetko spolu premiešame. Misku prekryjeme fóliou a marinujeme v chlade približne 120 minút. Papriku a cibuľu nakrájame na plátky a v rozohriatej panvici na olivovom oleji sprudka orestujeme. Osolíme, okoreníme a stiahneme z ohňa. V druhej rozohriatej panvici na olivovom oleji opečieme marinované kuracie prsia domäkka. Mäso nakrájame na plátky, prihodíme k zelenine a premiešame.
Tortilly
V kuchynskom robote s nadstavcom lopatka vymiesime cesto z múky, teplej vody, prášku do pečiva, soli a oleja. Cesto obalíme do fólie a necháme odležať 30 minút. Následne rozdelíme na 4 časti, pomučíme, rozvaľkáme natenko a pomocou misky vykrojíme menšie placky. Opekáme na rozohriatej suchej panvici. Po upečení tortilly zabalíme do utierky, aby zmäkli.
Servírovanie
Tortillu naplníme zmesou zeleniny a mäsa, pokvapkáme limetkovou šťavou a posypeme petržlenovou vňaťou.