Mini hotdogy s medovo-horčicovou omáčkou
Suroviny
Cesto
- 125 ml teplej vody
- 4 g čerstvého droždia
- 210 g hladkej múky Belbake
- 6 g soli Kania
- 15 g olivového oleja Deluxe
- 500 g bravčových párkov Pikok
Omáčka
- 50 g masla Pilos
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- 500 ml mlieka Pilos
- 200 g strúhanej mozzarelly Pilos
- čierne mleté korenie Kania
- 1 lyžica medu Deluxe
- 1 lyžica horčice Kania
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, plech
POSTUP
V menšej miske rozmiešame teplú vodu s droždím. V robote s nadstavcom hák vymiesime hladkú múku, soľ, olej a vodu s droždím. Vymiesené cesto prikryjeme fóliu a necháme kysnúť približne 60 minút. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú plochu a rozvaľkáme. Následne vykrojíme z cesta štvorčeky, do ktorých obalíme párky, pomúčime ich a uložíme na plech okolo menšej nerezovej misky do tvaru kruhu. Misku vyberieme a obalené párky pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 10 – 15 minút.
Kým sa hotdogy pečú, pripravíme omáčku.
Maslo s 1 lyžicou múky orestujeme, prilejeme mlieko a keď sa ingrediencie spoja, prisypeme mozzarellu. Ochutíme korením, medom a horčicou. Osolíme podľa chuti a podávame.