Morčacie rezne na prírodno s krémovou omáčkou a zeleninou
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 1 zväzok mrkvy
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 6 strúčikov cesnaku
- morská soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- 1 kg morčacieho prsného rezňa
- 250 g mrazených fazuľových strukov Freshona
- 150 g čerstvého hrášku
- 4 lyžice masla Pilos
- 150 ml bieleho suchého vína
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- čerstvé bylinky (bazalka, petržlenová vňať, mäta)
- 100 g mladého špenátu
POSTUP
Na rozohriatej panvici s olejom opekáme očistené mrkvy nakrájané na hranolčeky. Postupne pridávame lahôdkové cibuľky nakrájané na väčšie kusy, tri strúčiky cesnaku na plátky, soľ a korenie.
Medzitým očistené prsia nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme. Restujeme ich sprudka na druhej rozpálenej panvici s olejom.
K zelenine pridáme rozmrazené struky, hrášok a dve lyžice masla.
Mäso obrátime na druhú stranu a ochutíme rozpučenými tromi strúčikmi cesnaku. Prihodíme dve lyžice masla a keď sa roztopí, podlejeme vínom a krátko povaríme, kým sa z neho odparí alkohol. Prilejeme smotanu a na miernom plameni necháme krátko zohriať.
Zeleninu stiahneme z plameňa, posypeme nahrubo nasekanou bazalkou a mladým špenátom.
Servírovanie
Morčacie plátky so zeleninou servírujeme preliate krémovou omáčkou a dozdobené lístkami petržlenovej vňate a mäty.