Plnená paprika
Suroviny
- 500 g mletého bravčového mäsa
- olivový olej Primadonna
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- 1 cibuľa
- 2 stonky stonkového zeleru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice strúhanky Belbake
- čerstvý tymian
- 1 vajce
- 3 lyžice paradajkového pretlaku Kania
- 3 bobkové listy Kania
- 6 špicatých paprík (zelené, červené)
- 1 drevorubačský chlieb
- 100 g listového šalátu (Lollo Biondo, Lollo Roso)
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
zapekaciu misu
POSTUP
V rozohriatej panvici s olejom restujeme nakrájanú koreňovú zeleninu (mrkvy, petržleny, cibuľu) a stonky zeleru. Ochutíme soľou, korením a nasekanými tromi strúčikmi cesnaku.
Kým sa zelenina restuje, k mäsu pridáme strúhanku, soľ, korenie, najemno nasekaný strúčik cesnaku, tymian, vajce a dôkladne premiešame.
Keď zelenina získa zlatohnedú farbu, pridáme pretlak, bobkové listy a chvíľu opečieme. Podlejeme horúcou vodou a na miernom ohni varíme.
Papriky umyjeme, vrchy so stopkou odrežeme a očistíme od zrniečok. Každú papriku naplníme mäsovou zmesou a preložíme do zapekacej misy. Prelejeme paradajkovou omáčkou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 30 minút.
Tesne pred dokončením na rozohriatej panvici s olejom opečieme krajce chleba dochrumkava. Zľahka ich potrieme cesnakom.
V miske pripravíme šalát zmiešaním nasekaného šalátu, soli, korenia, citrónovej šťavy a oleja.
Servírovanie
Plnenú papriku servírujeme s omáčkou, šalátom a opečenými krajcami chleba.