Sendvič s trhaným bravčovým mäsom
- 600 g bravčového pliecka bez kosti
- 4 strúčiky cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý rozmarín
- 4 mrkvy
- 1 cibuľa
- 150 ml balsamica Acentino
- 125 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic
- čerstvé bylinky (pažítka, petržlenová vňať)
- 1 citrón
- 2 zelené papriky
- 2 červené cibule
- 1 štipľavá paprička
- olivový olej Primdonna
- 100 g rukoly
- 1 balenie toastového chleba
POSTUP
POTREBUJEME
- plech na pečenie
- alobal
Trhané mäso
Mäso rozdelíme na menšie kúsky a prešpikujeme cesnakom. Osolíme a okoreníme. Preložíme na plech, pridáme 2 očistené mrkvy nakrájané na hranolčeky a očistenú cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Pridáme čerstvý rozmarín, podlejeme vodou a ochutíme balsamicom. Pečieme prikryté alobalom domäkka v rúre rozohriatej na 200 °C približne 2 hodiny. V polovici pečenia odokryjeme. Upečené mäso, necháme mierne vychladnúť a potom ho rukami natrháme na kúsky.
Nátierka
Do nátierky z čerstvého syra primiešame nasekané bylinky, napr. pažítku a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a dôkladne premiešame.
Šalát
Zvyšné mrkvy, červené cibule a papriky nakrájame na tenké prúžky. Pridáme tiež nadrobno nasekanú štipľavú papričku bez zrniečok. Ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Zľahka premiešame a na záver pridáme umytú a osušenú rukolu.
Servírovanie
Toastový chlieb natrieme bylinkovou nátierkou, pridáme zeleninový šalát a trhané mäso. Jemne pokvapkáme výpekom a prikryjeme druhým toastovým chlebom natretým nátierkou.