3
13
Mrkvové gnocchi

Mrkvové gnocchi

1 h 0 m
4 porcie
  • 250 g zemiakov
  • soľ
  • 300 g mrkvy
  • 400 g polohrubá múky + na pomúčenie
  • 2 lyžičky kurkumy
  • 1 vajce
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvá bazalka
  • 200 ml smotany na šľahanie (bez cukru)
  • parmezán

POSTUP

POTREBUJEME

 

  • sekací mixér
  • sitko
  •  

Umyté zemiaky v šupke varíme v osolenej vode asi 20 minút domäkka. V druhom hrnci varíme vo vode očistené a pokrájané mrkvy približne 15 minút. Vychladnuté a ošúpané zemiaky spolu s mrkvou rozmixujeme do hladkej kaši. Zmes spojíme s preosiatou polohrubou múkou, lyžičkou kurkumy, soli a vajíčkom. Vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske z cesta prstami vyvaľkáme dlhé šúľance s hrúbkou cca 1,5 cm. Potom ich nakrájame na malé štvorce a dôkladne pomúčime, vďaka čomu zabránime ich ďalšiemu lepeniu.

Tip: Gnocchi môžeme variť už v tejto forme. Pokiaľ si však potrpíte na tradičnejší dizajn s vrúbkami, každý kúsok kĺzavým pohybom po zadnej časti hrotu vidličky stočte smerom dole.

Cestoviny vložíme do vriacej osolenej vody a za občasného miešania varíme približne 7 minút. Potom scedíme. Na väčšej panvici s olivovým olejom krátko opečieme nasekaný cesnak. Posypeme lyžičkou kurkumy,  premiešame a ihneď do základu vložíme uvarené gnocchi. Opekáme za stáleho miešania asi 5 minút. Pridáme hrsť nasekanej bazalky a po ďalších 2 minútach podlejeme smotanou. Občas premiešame a varíme ešte 3 minúty.

Servírovanie

Mrkvové gnocchi servírujeme posypané strúhaným parmezánom a lístkami bazalky.

Tip: Namiesto smotany môžeme použiť paradajkovú omáčku. Uvarené cestoviny môžeme krátko zapiecť v rúre. Vtedy pridáme parmezán ešte pred vložením panvice do rúry.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    11. marec 2021, 21:47

    Uzasny recept a pritom z par surovin :) Trvalo mi to tiez dlhsie a dokonca sa mi zdalo ze je toho cesta akosi vela. Polovicu som si teda odlozia do mraznicky a pouzila pri dalsom vareni. K smotane som este pridala spenat. Je to mňamka!

    Odpovedať
  • N
    Natália
    10. december 2020, 13:35

    Bol to veľmi jednoduchý recept, ale trval mi viac ako hodinku, pretože mi dlho trvalo kým som si narobila malé gnocchi. Toto jedlo bolo asi najlepšie, aké som kedy uvarila. Neskutočne dobrý recept.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      11. december 2020, 10:02

      Dobrý deň Natália, to veľmi radi počujeme! Sme radi, že sa Vám recept páčil a chutilo Vám. :-) Ďakujeme aj za upozornenie z hľadiska času, určite bude praktické aj pre ďalších kuchárov!

      Odpovedať
  • K
    Kristína
    12. november 2020, 15:11

    To vyzerá skutočne fantasticky :-)... Mňam

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info