1
9
Pstruh na grile s letným zemiakovým šalátom

Pstruh na grile s letným zemiakovým šalátom

50 min
2 porcie

Suroviny

  • 200 g skorých zemiakov
  • soľ Kania
  • 2 pstruhy dúhové
  • čerstvý tymian
  • 1,5 citróna
  • olivový olej Primadonna
  • mleté čierne korenie Kania
  • 1 červená cibuľa
  • 100 g cherry paradajok
  • 150 g jogurtu gréckeho typu Pilos
  • 2 lyžice majonézy Kania
  • čerstvá bazalka

Potrebujeme

  • gril

POSTUP

Zemiaky v šupke vopred uvaríme v osolenej vriacej vode.

Do vnútra umytých a osušených rýb dáme tymian a mesiačik citróna. Kožu potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Položíme na rozpálený gril potretý olejom a grilujeme z oboch strán dozlatohneda približne 8 minút. Po dokončení pokvapkáme šťavou z polovice citróna.  

V mise zmiešame cibuľu nasekanú na tenké plátky, prepolené cherry paradajky, vychladnuté a ošúpané zemiaky nakrájané na menšie kúsky, soľ, korenie, jogurt, majonézu, nahrubo nasekané lístky bazalky a šťavu z polovice citróna.

Servírovanie

Ugrilované pstruhy servírujeme so sviežim letným šalátom dozdobeným lístkami bazalky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    02. august 2022, 13:10

    bomba ...

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať