Pstruh na grile s letným zemiakovým šalátom
Suroviny
- 200 g skorých zemiakov
- soľ Kania
- 2 pstruhy dúhové
- čerstvý tymian
- 1,5 citróna
- olivový olej Primadonna
- mleté čierne korenie Kania
- 1 červená cibuľa
- 100 g cherry paradajok
- 150 g jogurtu gréckeho typu Pilos
- 2 lyžice majonézy Kania
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
- gril
POSTUP
Zemiaky v šupke vopred uvaríme v osolenej vriacej vode.
Do vnútra umytých a osušených rýb dáme tymian a mesiačik citróna. Kožu potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Položíme na rozpálený gril potretý olejom a grilujeme z oboch strán dozlatohneda približne 8 minút. Po dokončení pokvapkáme šťavou z polovice citróna.
V mise zmiešame cibuľu nasekanú na tenké plátky, prepolené cherry paradajky, vychladnuté a ošúpané zemiaky nakrájané na menšie kúsky, soľ, korenie, jogurt, majonézu, nahrubo nasekané lístky bazalky a šťavu z polovice citróna.
Servírovanie
Ugrilované pstruhy servírujeme so sviežim letným šalátom dozdobeným lístkami bazalky.