5
68
Čokoládové osie hniezda

Čokoládové osie hniezda

2 h 0 m
12 porcií

Cesto

  • 150 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 1/2 kocky droždia
  • 40 g kryštálového cukru Belbake
  • 250 g polohrubej múky Belbake
  • 2 žĺtky
  • kôra z ½ citróna
  • 40 g masla Pilos
  • štipka soli Belbake
  •  

Náplň

  • 90 g horkej čokolády
  • 80 g masla Pilos
  • 40 g práškového cukru Belbake
  • 30 g kakaa Belbake
  • 1 lyžička mletej škorice Kania

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom lopatka
  • strúhadlo
  • kuchynskú utierku
  • misku na vodný kúpeľ
  • valček
  • zapekaciu misu

 

Cesto

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, 20 g cukru a 50 g múky. Na teplom mieste necháme približne 10 minút podkysnúť. Potom v robote vymiesime zvyšnú múku spolu s cukrom, citrónovou kôrou, žĺtkami a pripraveným kváskom. Po približne 5 minútach pridáme zmäknuté maslo, soľ a miesime asi 10 minút. Kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misky rukami našponujeme, preložíme do misky (spojom nadol), prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 1 hodinu vykysnúť.

 

Náplň

Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu s maslom. Potom vmiešame aj cukor, kakao a škoricu. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a potrieme čokoládovou náplňou. (okraje necháme voľné, aby náplň pri rolovaní nevytekala). Cesto pevne zrolujeme a nakrájame na plátky. Osie hniezda uložíme tesne vedľa seba do maslom vymastenej zapekacej misy a necháme ešte 20 minút pod utierkou podkysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    19. marec 2024, 07:45

    Raz som ich robila cesto super len sa mi plnka pri pečeni roztiekla von a suché bolí netreba ich natrieť s maslom pred pečením alebo po ? Ďakujem Inak super recept

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      11. jún 2024, 18:23

      Plnka môže vytiecť aj ak použijete čokoládu na varenie namiesto horkej čokolády.

      Odpovedať
  • S
    Soňa
    05. júl 2023, 11:03

    Robila som ich už druhýkrát a sú skvelé.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      17. júl 2023, 06:52

      Dobrý deň, Soňa. 😇 Ďakujeme a tešíme sa, že Vám osie hniezda od Veroniky chutia. 😊 Skúsili ste už aj ďalšie recepty z Kuchyne Lidla?

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. február 2023, 16:16

    Mňam výborný koláčik... Ja namiesto normálneho cukru dávam vanilkový... Cesto je o to chutnejšie... Ďakujeme za výborný recept 🙏

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. marec 2023, 11:12

      Dobrý deň, tešíme sa, že Vám hniezda chutia. 😍 Ďakujeme aj za skvelý praktický tip. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. január 2021, 11:12

    Vynikajúci super koláčik, vnučikom veľmi chutī. Super, za nás 5 hviezdičiek.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      26. január 2021, 14:52

      Dobrý deň, ďakujeme, že ste koláč vyskúšali a veľmi nás teší, že chutil! Na stránke stále pribúdajú nové recepty, tak nás sledujte, aby Vám ani v budúcnosti neušli takéto chutné recepty :)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. máj 2020, 23:15

    Urcite vyskusam, vyzeraju vyborne

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať