Nepečený tvarohový rez s malinami
Suroviny
Tvarohový rez
- 500 g masla Pilos
- 300 g práškového cukru Belbake
- 500 g roztierateľného tučného tvarohu Pilos
- 500 g hrudkovitého tvarohu Pilos
- 36 kakaových sušienok (cca 205 g)
Poleva
- 200 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
- 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
Ozdoba
- 125 g čerstvých malín
Čas tuhnutia: 12 hodín
Potrebujeme
robot s nadstavcom metlička, formu na pečenie alebo cukrársky ráfik s rozmermi cca 30 × 20 cm, kastról
POSTUP
Tvarohový rez
Maslo spolu s cukrom šľaháme do peny približne 8 minút. Do nadýchaného maslového krému postupne zapracujeme oba tvarohy. Na dno tortovej formy alebo ráfika poukladáme polovicu kakaových sušienok. Rovnomerne navrstvíme pripravený krém a uhladíme. Pridáme vrstvu sušienok a necháme tuhnúť v chladničke.
Poleva
V kastróle zohrejeme šľahačku a horúcu, nie však vriacu, ju nalejeme na nalámanú čokoládu. Necháme minútu postáť a rozmiešame do hladkej lesklej polevy – ganache. Nalejeme ju na koláč a formu opatrne nakláňame, aby sa čokoláda rovnomerne rozliala po celom povrchu. Koláč necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
Servírovanie
Tvarohový rez krájame nožom namočeným do horúcej vody. Na záver každý kúsok dozdobíme malinami.
Tip: Koláč krájame na kúsky podľa keksíkov. Rezy tak budú stabilné a rovnomerné.