30
67
Karamelové veterníky

Karamelové veterníky

2 h 0 m
20 porcií

Pudingový krém

  • 500 ml mlieka Pilos
  • 1 vajíčko
  • 2 žĺtky
  • 150 g kryštálového cukru Castello
  • 30 g hladkej múky Castello
  • 30 g Zlatého klasu
  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Odpaľované cesto

  • 240 ml vody
  • 125 g masla Pilos
  • 1 lyžička kryštálového cukru Castello
  • 1/2 lyžičky soli Castello
  • 180 g polohrubej múky Castello
  • 6 vajíčok

Karamelová šľahačka

  • 580 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 120 g kryštálového cukru Castello
  • štipka soli Castello

Karamelová poleva

  • 200 g práškového cukru Castello
  • 3 lyžice karamelu (odložíme si z prípravy karamelovej šľahačky)

POSTUP

POTREBUJEME

  • metličku
  • potravinovú fóliu
  • robot s nadstavcom
  • lopatka a metlička
  • 4 cukrárske vrecká s ozdobnou špičkou
  • veľký plech
  • papier na pečenie

Pudingový krém

Mlieko necháme zovrieť v hrnci. Medzitým v miske metličkou vymiešame vajíčka s ostatnými suchými ingredienciami. Do vaječnej zmesi prilejeme trochu horúceho mlieka a premiešame. Následne zmes vlejeme naspäť do hrnca so zvyšným mliekom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Prelejeme ho do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a vychladnutý dáme do chladničky stuhnúť. Potom ho vyšľaháme v robote s nadstavcom lopatka dohladka. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme k pudingu a jemne pár ťahmi spojíme. Krémom naplníme cukrárske vrecko a odložíme do chladničky.

Odpaľované cesto

V hrnci necháme zovrieť vodu s maslom nakrájaným na kocky. Pridáme cukor, soľ a múku. Miešame, kým sa cesto spojí a odpaľujeme ho približne 2 – 3 minúty. Cesto necháme za stáleho miešania v robote s nadstavcom lopatka vychladnúť. Postupne primiešavame po jednom vajíčka. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie ho nanesieme do tvaru kruhov. Veterníky vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C, potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme približne 20 minút.

Karamelová šľahačka

80 ml smotany ohrejeme a medzitým v hlbšom hrnci skaramelizujeme cukor. Zalejeme ho horúcou smotanou a miešame, kým sa karamel rozpustí. Pridáme štipku soli a necháme vychladnúť. Z pripraveného karamelu si odložíme 3 lyžice na polevu. 500 ml smotany vyšľaháme do polotuha. Pridáme karamel a opäť šľaháme. Karamelovou šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a odložíme do chladničky.

Karamelová poleva

Cukor rozmiešame s karamelom, ktorý sme si odložili. Podľa potreby môžeme prilievať vodu alebo mlieko.

Veterníky

Vychladnuté veterníky prekrojíme pozdĺžne na polovice. Vrchné korpusy namáčame v karamelovej poleve a necháme stuhnúť. Na spodný korpus nanesieme do kruhu najprv pudingový krém, potom karamelovú šľahačku a prikryjeme vrchom.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    16. apríl 2022, 15:27

    Neskutočné na hovno recept. Nič nestihlo ani zo stužovačom ani po 2 prerabkach. Zbytočne vyhodené peniaze. Hanba! Fuj!

    Odpovedať
  • S
    Simona Petrášová
    23. marec 2022, 16:19

    Za mňa veľmi zlý recept, našťastie som skúšala len cesto, ale bolo riedke, vôbec nenakyslo a ani po 30minutach nezhnedlo. Neboli to moje prvé veterníky, som v tom docela zbehlá, ale toto cesto vážne nevyšiel. Našla som si recept na základné odpaľovanie cesto a tie už boli úžasné

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      27. marec 2022, 19:11

      Pripajam sa veľmi zlý recept na opaľované cesto, veterniky v rure vôbec nenakysli, robila som veľakrát veterniky a vždy sa podarili. Chcela som vyskúšať nový recept a nikdy viac,vrátane plnky

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        15. apríl 2022, 19:39

        mam rovnaky nazor. Velmi zly recept, vyhodene peniaze. Odporucam ani ho neskusat!

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. január 2022, 16:58

    Nemáte chybu v poměru cukru a šlehačky??místo 80ml,píšete 580ml???

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      05. marec 2022, 12:48

      80ml zohreje a pridá do karamelu a 500ml vyslaha zvlášť

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. december 2021, 18:49

    Cesto prílišne riedke.. úplne stačia 3-4 vajcia, podľa veľkosti. Po opakovanom pokuse s menej vajíčkami bolo cesto dobré

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. október 2021, 08:11

    Would you be able to translate this recipe into English? Please. Would like to make for my parents anniversary. Thank you 😊

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. november 2021, 11:59

      This is the best we can do for now, hope it helps! And happy anniversary to your parents 😊 https://kuchynalidla-sk.translate.goog/recepty/karamelove-veterniky?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať