21
25
Karamelové veterníky

Karamelové veterníky

2 h 0 m
20 porcií

Pudingový krém

  • 500 ml mlieka Pilos
  • 1 vajíčko
  • 2 žĺtky
  • 150 g kryštálového cukru Castello
  • 30 g hladkej múky Castello
  • 30 g Zlatého klasu
  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Odpaľované cesto

  • 240 ml vody
  • 125 g masla Pilos
  • 1 lyžička kryštálového cukru Castello
  • 1/2 lyžičky soli Castello
  • 180 g polohrubej múky Castello
  • 6 vajíčok

Karamelová šľahačka

  • 580 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 120 g kryštálového cukru Castello
  • štipka soli Castello

Karamelová poleva

  • 200 g práškového cukru Castello
  • 3 lyžice karamelu (odložíme si z prípravy karamelovej šľahačky)

POSTUP

POTREBUJEME

  • metličku
  • potravinovú fóliu
  • robot s nadstavcom
  • lopatka a metlička
  • 4 cukrárske vrecká s ozdobnou špičkou
  • veľký plech
  • papier na pečenie

Pudingový krém

Mlieko necháme zovrieť v hrnci. Medzitým v miske metličkou vymiešame vajíčka s ostatnými suchými ingredienciami. Do vaječnej zmesi prilejeme trochu horúceho mlieka a premiešame. Následne zmes vlejeme naspäť do hrnca so zvyšným mliekom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Prelejeme ho do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a vychladnutý dáme do chladničky stuhnúť. Potom ho vyšľaháme v robote s nadstavcom lopatka dohladka. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme k pudingu a jemne pár ťahmi spojíme. Krémom naplníme cukrárske vrecko a odložíme do chladničky.

Odpaľované cesto

V hrnci necháme zovrieť vodu s maslom nakrájaným na kocky. Pridáme cukor, soľ a múku. Miešame, kým sa cesto spojí a odpaľujeme ho približne 2 – 3 minúty. Cesto necháme za stáleho miešania v robote s nadstavcom lopatka vychladnúť. Postupne primiešavame po jednom vajíčka. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie ho nanesieme do tvaru kruhov. Veterníky vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C, potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme približne 20 minút.

Karamelová šľahačka

80 ml smotany ohrejeme a medzitým v hlbšom hrnci skaramelizujeme cukor. Zalejeme ho horúcou smotanou a miešame, kým sa karamel rozpustí. Pridáme štipku soli a necháme vychladnúť. Z pripraveného karamelu si odložíme 3 lyžice na polevu. 500 ml smotany vyšľaháme do polotuha. Pridáme karamel a opäť šľaháme. Karamelovou šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a odložíme do chladničky.

Karamelová poleva

Cukor rozmiešame s karamelom, ktorý sme si odložili. Podľa potreby môžeme prilievať vodu alebo mlieko.

Veterníky

Vychladnuté veterníky prekrojíme pozdĺžne na polovice. Vrchné korpusy namáčame v karamelovej poleve a necháme stuhnúť. Na spodný korpus nanesieme do kruhu najprv pudingový krém, potom karamelovú šľahačku a prikryjeme vrchom.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    20. február 2021, 15:08

    Mne to iste, 2x som ich robila a 2 krat po vybrati splasli

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. február 2021, 19:50

    Dobrý deň ja by som sa iba chcela opýtať že mne vždy to cesto po upečením splaskne. Aj keď som neotvárala rúru počas pečenia a po upečení som ich nechala ešte zatvorené potom som ju priotvorila a vytiahla som ich až potom ale aj tak splasli😔 Neviete čo som mohla urobiť zle?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. február 2021, 10:50

    Po dopeceni som otvorila ruru a veterniky splaskli :(

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. február 2021, 09:29

      Dobrý deň, tak to nás veľmi mrzí. Postupovali ste presne podľa receptu? Veríme, že mu dáte ešte jednu šancu a nabudúce budú veterníky perfektné. Prajeme pekný deň!

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. február 2021, 16:26

    Skúste tento: Odpaľované cesto: 250ml vody Štipka soli 100ml oleja Necháme zovrieť a pridáme 150g hl.muky, restujeme až kým sa nevmiesa všetka múka. Po vychladnutí dáme 4-5 vajec (podľa veľkosti) Vytvarujeme na plech a pečieme prvých cca 15-20 min na 220°C a potom stiahneme na 180°C cca 10-15 min (podľa toho ako vám aj rúra pečie) :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. december 2020, 19:25

    Ja som robila veterníky a podarili sa na 1. Krát tak ste museli urobiť chybu vy .Tento recept je zložitejší ale stojí to za to. Odporúčam všetkým

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      21. január 2021, 20:07

      Ano

      Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      07. január 2021, 15:22

      Dobrý deň, teší nás, že sa Vám veterníky podarili a ďakujeme veľmi pekne za odporúčanie. Veríme, že sa veterníky podaria aj ďalším fanúšikom Kuchyne Lidla, ktorí si na recept trúfnu. :-) Prajeme pekný deň!

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info