0
5
Obrátený hruškový koláč

Obrátený hruškový koláč

1 h 30 m
12 porcií

Suroviny

  • 230 g hladkej múky Belbake + na posypanie
  • 40 g trstinového cukru Belbake
  • štipka soli Kania
  • 70 g mletých pekanových orechov Alesto
  • 160 g masla Pilos
  • kôra z 1 citróna
  • 2 žĺtky
  • 3 hrušky
  • 70 g roztopeného masla Pilos
  • 70 g trstinového cukru Belbake
  • šťava z 1 citróna


Servírovanie

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 30 g pekanových orechov Alesto

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom lopatka, potravinársku fóliu, papier na pečenie, okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 24,5 cm


POSTUP

V robote vymiešame múku, cukor, štipku soli, mleté pekanové orechy a maslo na mrveničku. Pridáme kôru z umytého a osušeného citróna a žĺtky.

Tip: Z citróna strúhame len tmavú časť, biela je horká. 

Cesto zabalíme do fólie a necháme chvíľu odležať v chladničke. Hrušky rozpolíme, vyberieme jadrovník aj stonku a nakrájame ich na tenké plátky. Na dno formy vystlanej papierom na pečenie nalejeme roztopené maslo, ktoré posypeme cukrom. Pridáme plátky hrušiek a na záver prikryjeme rozvaľkaným cestom.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.

Upečený koláč necháme mierne vychladnúť, následne ho preklopíme a stiahneme papier na pečenie.


Servírovanie

Obrátený hruškový koláč ozdobíme vyšľahanou smotanou na šľahanie a pekanovými orechmi.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať