Marhuľový crumble vegan
Suroviny
- 500 g marhúľ
- 150 g čučoriedok
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 50 g trstinového cukru Belbake
- 1 limetka
- 60 g polohrubej múky Belbake
- 80 g ovsených vločiek Crownfield
- 75 g trstinového cukru Belbake
- 60 g vlašských orechov Alesto
- 125 g margarínu Vita D’Or
Servírovanie
- vegánska zmrzlina Vemondo
Potrebujeme
- stredne veľký, hlbší plech s rozmermi 23 x 15 cm
POSTUP
Na plech na pečenie vysypeme prekrojené, vykôstkované marhule, čučoriedky, kukuričný škrob, cukor a šťavu z limetky. Všetko spolu premiešame, aby bolo ovocie rovnomerne obalené.
Vo väčšej mise zmiešame polohrubú múku, ovsené vločky, trstinový cukor, vlašské orechy a margarín.
Hmotu rozdrobíme na menšie kúsky.
Na ovocie rovnomerne rozložíme mrveničku.
Marhuľový crumble pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 minút.
Servírovanie
Crumble podávame s vegánskou zmrzlinou.