13
12
Ombre torta s tvarohom a malinami

Ombre torta s tvarohom a malinami

1 h 15 m
10 porcií

Korpus

  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 5 vajíčok
  • 140 g kryštálového cukru Castello
  • štipka soli Castello
  • 60 ml vody
  • 60 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 150 g hladkej múky Castello
  • 6 g kypriaceho prášku

Krém

  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g jemného tvarohu Pilos
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 1 vanilkový struk
  • ružové potravinárske farbivo

Náplň

  • 200 g malín
  • 200 g malinového džemu Maribel

Na ozdobenie

  • 5 živých ruží
  • 2 bielky
  • jemný kryštálový cukor

Postup

POTREBUJEME

  • ohňovzdornú misku
  • šľahací mixér
  • tortovú formu s priemerom 18-20 cm
  • papier na pečenie
  • otočný stojan na tortu

Korpus

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. V jednej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na sneh. K žĺtkom primiešame vlažnú vodu a olej, potom aj vlažnú rozpustenú čokoládu. Prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom a jemne spojíme. Na záver zľahka primiešame sneh z bielkov. Takto pripravené cesto nalejeme do tortovej

formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C dozlatista približne 45 minút.

Krém

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Tvaroh so smotanou a mascarpone vyšľaháme do polotuha. Pridáme zrniečka vanilky a vlažnú roztopenú čokoládu. Vyšľaháme na tuhý krém.

Torta

Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme vodorovne na 3 rovnaké časti. Prvý korpus potrieme malinovým džemom, krémom a ozdobíme malinami. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý opäť potrieme džemom, krémom a uložíme naň maliny. Prikryjeme aj posledným korpusom, jemne pritlačíme a vrch aj boky torty potrieme krémom. Tortu dáme stuhnúť do chladničky.

Zvyšný krém rozdelíme na štyri časti. Tri z nich zafarbíme potravinárskym farbivom na rôzne odtiene ružovej, ktoré v závere vytvoria ombre efekt. Krém opatrne nanášame dookola torty od najtmavšej farby po najbledšiu smerom zdola nahor. Do stredu torty nanesieme nezafarbený krém. Nožom namočeným v studenej vode krém uhladíme, aby sa farby spojili. Na záver môžeme vytvoriť jemné vrúbkovanie. Tortu dáme stuhnúť do chladničky.

Na ozdobenie

Jednotlivé ružové lupene namočíme do bielkov a potom ich obalíme v cukre. Necháme vyschnúť. Potom ich ozdobne uložíme na tortu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    16. september 2020, 12:42

    Vo videu: nozom namocenym v horucej vode tortu uhladime. V recepte: nozom namocenym v studenej vode tortu uhladime :D Tak ako teda

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. apríl 2019, 18:49

    Výborná torta super korpus naozaj vláčny a chutný

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. marec 2019, 19:35

    Dobrý den, asi som príliš preslahala krém ( smotana, tvaroh, mascarpone a čokoláda) pretože je dost riedky. Na torte by nedržal dost dobre. Pomôže mu ked ho nechám schladiť v chladničke ? Alebo sa to uz nedá zachrániť...veľká vďaka ;)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. marec 2019, 13:28

    Dobrý deň biela čokoláda má byť vychladená ktorá ide do krému?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. august 2018, 14:24

    Dobrý deň. Táto torta je vynikajúca, ďakujem za skvelý recept. Chcela by som sa Vás opýtať, kde sa dá kúpiť tento konkretny stojan na tortu- je veľmi pekný a už dlho takýto zháňam. Ďakujem Vám krásne za odpoveď J.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      14. september 2018, 14:09

      Stojan je z Ikei.

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info