27
61
Ombre torta s tvarohom a malinami

Ombre torta s tvarohom a malinami

1 h 15 m
10 porcií

Korpus

  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 5 vajíčok
  • 140 g kryštálového cukru Castello
  • štipka soli Castello
  • 60 ml vody
  • 60 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 150 g hladkej múky Castello
  • 6 g kypriaceho prášku


Krém

  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g jemného tvarohu Pilos 2,5 % (nie hrudkovitý)
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 1 vanilkový struk
  • ružové potravinárske farbivo


Náplň

  • 200 g malín
  • 200 g malinového džemu Maribel


Na ozdobenie

  • 5 živých ruží
  • 2 bielky
  • jemný kryštálový cukor

Postup

POTREBUJEME

  • ohňovzdornú misku
  • šľahací mixér
  • tortovú formu s priemerom 18-20 cm
  • papier na pečenie
  • otočný stojan na tortu

Korpus

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. V jednej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na sneh. K žĺtkom primiešame vlažnú vodu a olej, potom aj vlažnú rozpustenú čokoládu. Prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom a jemne spojíme. Na záver zľahka primiešame sneh z bielkov. Takto pripravené cesto nalejeme do tortovej

formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C dozlatista približne 45 minút.

Krém

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Tvaroh so smotanou a mascarpone vyšľaháme do polotuha. Pridáme zrniečka vanilky a vlažnú roztopenú čokoládu. Vyšľaháme na tuhý krém.

Torta

Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme vodorovne na 3 rovnaké časti. Prvý korpus potrieme malinovým džemom, krémom a ozdobíme malinami. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý opäť potrieme džemom, krémom a uložíme naň maliny. Prikryjeme aj posledným korpusom, jemne pritlačíme a vrch aj boky torty potrieme krémom. Tortu dáme stuhnúť do chladničky.

Zvyšný krém rozdelíme na štyri časti. Tri z nich zafarbíme potravinárskym farbivom na rôzne odtiene ružovej, ktoré v závere vytvoria ombre efekt. Krém opatrne nanášame dookola torty od najtmavšej farby po najbledšiu smerom zdola nahor. Do stredu torty nanesieme nezafarbený krém. Nožom namočeným v studenej vode krém uhladíme, aby sa farby spojili. Na záver môžeme vytvoriť jemné vrúbkovanie. Tortu dáme stuhnúť do chladničky.

Na ozdobenie

Jednotlivé ružové lupene namočíme do bielkov a potom ich obalíme v cukre. Necháme vyschnúť. Potom ich ozdobne uložíme na tortu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    06. február 2024, 20:00

    Dobrý deň. Keď spravím väčší priemer 26 cm, Koľko krému potrebujem? Ak ozdobím s krémom ako je vo videí, nepopraska sa mi povrch? Ďakujem

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. september 2023, 08:34

    Dobrý deň, zohnala som len 3,8% tvaroh..je to v poriadku? Čítam v komentároch nižšie, že je potrebné suroviny dodržať, takže sa radšej pýtam. Dakujem

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      07. január 2024, 20:34

      Dobrý deň, je lepšie, ak sa ingrediencie dodržia podľa receptu. Ale veríme, že takýto malý rozdiel by nemal zmeniť výsledok. 😉

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. september 2023, 15:44

    Dobrý deň, plánujem piecť túto tortu a chcela by som sa opýtať či krém pred nanášaním, farbením, ombré zdobením má/môže ísť do chladničky alebo má ostať vonku kým torta stuhne. Manipuluje sa s ním už ťažko po vytiahnutí z chladničky?dakujem

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      07. január 2024, 20:38

      Dobrý deň, ak bude krém pred nanášaním príliš tekutý, odporúčame ho na chvíľu dať do chladu, aby stuhol. 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. august 2023, 12:42

    Bezkonkurenčne najlepšia torta. Príprava chce trochu tréning a použiť presne tie suroviny, ktoré sú uvedené v recepte, ale výsledok stojí za to. Znamenité je práve to spojenie kyslej chuti ovocia a džemu a sladkej chuti cesta a plnky. Plnka zároveň nie je presladená a čo je pre mňa hlavné - nie je to ťažký maslový krém ako v klasických tortách, ale je jemný, ľahký, nadýchaný. Keď zjete kúsok z torty, nemáte pocit, že máte žalúdok preplnený na prasknutie, čo sa mi pri klasických maslových krémoch stávalo pomerne často. Pre mňa naozaj unikátny osvedčený recept, iný už ani neskúšam.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      22. august 2023, 08:08

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za Váš milý komentár. Tešíme sa, že sa Vám torta podarila a chutila. 😊 Máte odskúšané aj ďalšie dezerty z Kuchyne Lidla? 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. december 2022, 18:33

    Zdravim, chystám sa dcérke upiecť na narodeniny túto tortu. :) Vyzerá fantasticky a podľa komentárov zrejme aj taká naozaj je. 🤤😊 Mám však tortovú formu s priemerom 27cm. Bude korpus dostatočne veľký ak ho zrobim z 1,5 dávky?

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      03. január 2023, 07:45

      Dobrý deň, aby bola torta vyššia, upečte 2 korpusy, ktoré následne rozkrojíte na 4 pláty, ktoré spojíte plnkou. 😊 Tým pádom zvoľte dvojitú dávku. Každá na jeden korpus. 😊 Určite nám dajte vedieť, ako pečenie dopadlo. 😊

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať