20
31
Ombre torta s tvarohom a malinami

Ombre torta s tvarohom a malinami

1 h 15 m
10 porcií

Korpus

  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 5 vajíčok
  • 140 g kryštálového cukru Castello
  • štipka soli Castello
  • 60 ml vody
  • 60 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 150 g hladkej múky Castello
  • 6 g kypriaceho prášku


Krém

  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g jemného tvarohu Pilos 2,5 % (nie hrudkovitý)
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 1 vanilkový struk
  • ružové potravinárske farbivo


Náplň

  • 200 g malín
  • 200 g malinového džemu Maribel


Na ozdobenie

  • 5 živých ruží
  • 2 bielky
  • jemný kryštálový cukor

Postup

POTREBUJEME

  • ohňovzdornú misku
  • šľahací mixér
  • tortovú formu s priemerom 18-20 cm
  • papier na pečenie
  • otočný stojan na tortu

Korpus

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. V jednej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na sneh. K žĺtkom primiešame vlažnú vodu a olej, potom aj vlažnú rozpustenú čokoládu. Prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom a jemne spojíme. Na záver zľahka primiešame sneh z bielkov. Takto pripravené cesto nalejeme do tortovej

formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C dozlatista približne 45 minút.

Krém

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Tvaroh so smotanou a mascarpone vyšľaháme do polotuha. Pridáme zrniečka vanilky a vlažnú roztopenú čokoládu. Vyšľaháme na tuhý krém.

Torta

Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme vodorovne na 3 rovnaké časti. Prvý korpus potrieme malinovým džemom, krémom a ozdobíme malinami. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý opäť potrieme džemom, krémom a uložíme naň maliny. Prikryjeme aj posledným korpusom, jemne pritlačíme a vrch aj boky torty potrieme krémom. Tortu dáme stuhnúť do chladničky.

Zvyšný krém rozdelíme na štyri časti. Tri z nich zafarbíme potravinárskym farbivom na rôzne odtiene ružovej, ktoré v závere vytvoria ombre efekt. Krém opatrne nanášame dookola torty od najtmavšej farby po najbledšiu smerom zdola nahor. Do stredu torty nanesieme nezafarbený krém. Nožom namočeným v studenej vode krém uhladíme, aby sa farby spojili. Na záver môžeme vytvoriť jemné vrúbkovanie. Tortu dáme stuhnúť do chladničky.

Na ozdobenie

Jednotlivé ružové lupene namočíme do bielkov a potom ich obalíme v cukre. Necháme vyschnúť. Potom ich ozdobne uložíme na tortu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    01. máj 2022, 11:30

    Tato torta je fantasticka, lepsiu som v zivote nejedla. Kazdy si dal duplu. Vyskusam ju este aj s mliecnou cokoladou

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. november 2021, 06:18

    Vsetky recepty z kuchyne Lidl su vyborne,dakujem za ne.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. november 2021, 12:05

      Ďakujeme! Veľmi nás teší, keď si recepty nájdu fanúšikov 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. august 2021, 14:48

    Dobrý deň, torta bola vynikajúca. Zaraďujem medzi obľúbené, robila som ju už niekoľkokrát. Kréme som si upravila podľa seba, nakoľko nemáme radi bielu čokoládu ani tvaroh. Chcela by som sa opýtať, v prípade, ak by som do korpusu nechcela pridávať bielu čokoládu, môže sa vynechať, či treba nahradiť inou surovinou? Ďakujem

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. august 2021, 14:06

    Ďakujem za recept. Plnka nedrží, torta sa rozpadla. Za mňa tento recept už nikdy nepoužijem.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. máj 2021, 21:46

    tuto tortu som piekla uz dva krat na moje dve narodeninove oslavy a bol to moj prvy pokus o tortu. v oboch pripadoch vysla na jednicku, aj korpus aj krem 👍 a zaroven je to velmi nekomplikovany recept, s vyzdobou sa da krasne vyhrat... za mna super

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      28. máj 2021, 09:39

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za Váš komentár, sme radi, že Vám torta vyšla! :) Veríme, že sa podarí aj ďalším fanúšikom KL tak, ako Vám. :)

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať