16
23
Ombre torta s tvarohom a malinami

Ombre torta s tvarohom a malinami

1 h 15 m
10 porcií

Korpus

  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 5 vajíčok
  • 140 g kryštálového cukru Castello
  • štipka soli Castello
  • 60 ml vody
  • 60 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 150 g hladkej múky Castello
  • 6 g kypriaceho prášku

Krém

  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g jemného tvarohu Pilos
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 1 vanilkový struk
  • ružové potravinárske farbivo

Náplň

  • 200 g malín
  • 200 g malinového džemu Maribel

Na ozdobenie

  • 5 živých ruží
  • 2 bielky
  • jemný kryštálový cukor

Postup

POTREBUJEME

  • ohňovzdornú misku
  • šľahací mixér
  • tortovú formu s priemerom 18-20 cm
  • papier na pečenie
  • otočný stojan na tortu

Korpus

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. V jednej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na sneh. K žĺtkom primiešame vlažnú vodu a olej, potom aj vlažnú rozpustenú čokoládu. Prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom a jemne spojíme. Na záver zľahka primiešame sneh z bielkov. Takto pripravené cesto nalejeme do tortovej

formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C dozlatista približne 45 minút.

Krém

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Tvaroh so smotanou a mascarpone vyšľaháme do polotuha. Pridáme zrniečka vanilky a vlažnú roztopenú čokoládu. Vyšľaháme na tuhý krém.

Torta

Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme vodorovne na 3 rovnaké časti. Prvý korpus potrieme malinovým džemom, krémom a ozdobíme malinami. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý opäť potrieme džemom, krémom a uložíme naň maliny. Prikryjeme aj posledným korpusom, jemne pritlačíme a vrch aj boky torty potrieme krémom. Tortu dáme stuhnúť do chladničky.

Zvyšný krém rozdelíme na štyri časti. Tri z nich zafarbíme potravinárskym farbivom na rôzne odtiene ružovej, ktoré v závere vytvoria ombre efekt. Krém opatrne nanášame dookola torty od najtmavšej farby po najbledšiu smerom zdola nahor. Do stredu torty nanesieme nezafarbený krém. Nožom namočeným v studenej vode krém uhladíme, aby sa farby spojili. Na záver môžeme vytvoriť jemné vrúbkovanie. Tortu dáme stuhnúť do chladničky.

Na ozdobenie

Jednotlivé ružové lupene namočíme do bielkov a potom ich obalíme v cukre. Necháme vyschnúť. Potom ich ozdobne uložíme na tortu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    21. máj 2021, 21:46

    tuto tortu som piekla uz dva krat na moje dve narodeninove oslavy a bol to moj prvy pokus o tortu. v oboch pripadoch vysla na jednicku, aj korpus aj krem 👍 a zaroven je to velmi nekomplikovany recept, s vyzdobou sa da krasne vyhrat... za mna super

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      28. máj 2021, 09:39

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za Váš komentár, sme radi, že Vám torta vyšla! :) Veríme, že sa podarí aj ďalším fanúšikom KL tak, ako Vám. :)

      Odpovedať
  • K
    Kaureka
    14. február 2021, 21:26

    Zaujímavý nápad s tým farbivom, na torte to vyzerá efektne. Nie je pravda, ako tu niekto písal, že krém je riedky, držal perfektne. Torta je na moj vkus trošku prisladka, určite by som nabudúce pridala menej cukru, ta biela čokoláda je sladká až až. Krému je dostatočné množstvo aj ak použijete väčšiu formu (ja som piekla 1,5 dávky cesta vo forme s priemerom 25cm, ale krému stačilo ako je uvedené v recepte). Recept hodny vyskúšania, určite ním nič nepokazíte, práve naopak, oslavenca potešila 😊

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      19. február 2021, 10:50

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za spätnú väzbu :) Každý máme iné chute, niekomu chutí torta menej sladká, niekomu viac. Sme radi, že ste si našli svoj spôsob prevedenia, že Vám vyšla podľa Vašich predstáv a že potešila aj oslávenca :)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. február 2021, 22:44

    Hrozny krém !!! Za prvé je toho strašne veľa a za druhé vobec nedrži a rozteka sa po stranách. Už nikdy viac

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      06. apríl 2021, 18:53

      Treba vediet ako dlho a ako rychlo slahat krem. Bežne tento krem pripravujem do zákuskov a hustota je v poriadku

      Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. február 2021, 09:58

      Dobrý deň, postupovali ste prosím presne podľa receptu? Veríme, že si to ešte rozmyslíte a dáte receptu ešte jednu šancu a torta sa podarí. :-) Prajeme pekný deň.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. september 2020, 12:42

    Vo videu: nozom namocenym v horucej vode tortu uhladime. V recepte: nozom namocenym v studenej vode tortu uhladime :D Tak ako teda

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. apríl 2019, 18:49

    Výborná torta super korpus naozaj vláčny a chutný

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info