1
30
Baklažánová parmigiana

Baklažánová parmigiana

1 h 30 m
4 porcie
  • 3 baklažány
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 3 lyžice olivového oleja Primadonna + na smaženie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 štipľavá paprička
  • 50 ml bieleho suchého vína
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 425 ml krájaných paradajok Freshona
  • 500 g pasírovaných paradajok Freshona
  • 20 g masla Pilos
  • hladká múka Castello na obaľovanie
  • 4 vajcia
  • 300 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • 2 hrste čerstvej bazalky

POSTUP

POTREBUJEME

  • papierové kuchynské utierky
  • misky na obaľovanie
  • pinzetu
  • okrúhlu zapekaciu misu s priemerom 23 cm

 

Baklažány nakrájame na 1 cm široké plátky, ktoré osolíme, preložíme na osolený tanier, necháme niekoľko minút vypotiť a osušíme. V rozohriatom hrnci s trochou oleja restujeme cesnak nasekaný na drobno. Akonáhle je zlatistý, pridáme na drobno nasekanú papričku, premiešame a podlejeme bielym vínom. Keď sa víno zredukuje na polovicu, osolíme, okoreníme, pridáme sekané a pasírované paradajky a dusíme na miernom ohni 5 - 10 minút do zhustnutia. Nakoniec vmiešame kúsok studeného masla, ktorý omáčku zjemní. Osušené plátky baklažánu obalíme v múke a rozšľahaných vajíčkach. Smažíme v panvici asi s 2 cm oleja do zlatista. Po usmažení plátky baklažánu osušíme na utierke a spoločne so strúhaným syrom a omáčkou postupne vrstvíme do pekáča podobne, ako lasagne. Suroviny vrstvíme v poradí – omáčka, baklažán, omáčka, syr, bazalka, baklažán, omáčka, syr, bazalka, baklažán, omáčka, syr, bazalka, baklažán, zvyšná omáčka a bazalka. Povrch ešte posypeme syrom. Následne pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 35 minút a podávame.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    02. máj 2021, 22:53

    🙏

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať