0
1
Pavlišovský rezeň s knedľou a kapustou

Pavlišovský rezeň s knedľou a kapustou

1 h 30 m
4 porcie

Suroviny

Kapusta

  • 1 lyžica bravčovej masti Pikok
  • 50 g slaniny Dulano
  • 1 cibuľa
  • 400 g kyslej kapusty Chef Select
  • 100 ml prosecca
  • 100 g zemiakov
  • 2 bobkové listy Kania
  • 8 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 5 guľôčok nového korenia Kania


Rezeň

  • 600 g bravčového stehna bez kosti v celku
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček čiernym korením Kania
  • hladká múka Belbake na obalovanie
  • 2 vajcia
  • strúhanka Belbake na obalovanie
  • bravčová masť Pikok na vyprážanie
  • škvarky na ozdobu
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu


Knedľa

  • 300 ml čerstvého mlieka Pilos (3,5 % tuku)
  • 10 g čerstvého droždia
  • štipka krupicového cukru Belbake
  • 200 g bieleho pečiva (najlepšie z predchádzajúceho dňa)
  • 1 vajce
  • 500 g hrubej múky Belbake

Potrebujeme

  • potravinársku fóliu, tĺčik na mäso, kuchynské papierové utierky, niť, vrecko na korenie

POSTUP

Kapusta

V panvici rozohrejeme 1 lyžicu masti, orestujeme slaninu nakrájanú na pásiky spolu s cibuľou nasekanou najemno. Po chvíli pridáme kapustu, podlejeme proseccom, zahustíme najemno nastrúhanými surovými zemiakmi a ochutíme vreckom korenia (bobkové listy, nové korenie a čierne korenie). Pomaly dusíme domäkka a zahustíme zemiakmi.

Tip: Prosecco môžeme nahradiť bielym vínom. 

Rezeň

Mäso nakrájame na 4 rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Osmažíme dozlatista v panvici s rozohriatou masťou a necháme odkvapkať v papierovej utierke.

Knedľa

V zohriatom mlieku rozpustíme droždie a pridáme cukor.

Pečivo nakrájané na menšie kúsky dáme do misy, osolíme, prilejeme mlieko s droždím a zamiešame. Pridáme vajce a múku, vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.

Z vykysnutého cesta vyvaľkáme knedle, ktoré necháme ešte chvíľu podkysnúť. Následne ich dáme do vriacej osolenej vody a varíme podľa veľkosti knedlí 15 – 20 minút, v priebehu varenia raz otočíme. Po vytiahnutí z vody prepichneme vidličkou a nakrájame na plátky.

Servírovanie

Na tanier dáme knedľu, pridáme bohatú porciu kapusty a rezeň. Jedlo ozdobíme slaninovými škvarkami a petržlenovou vňaťou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať