Losos v bylinkovej kruste s fazuľkami na cesnaku
Suroviny
- 100 g maslového toastového chleba
- 2 hrste čerstvých byliniek (petržlenovej vňate, bazalky, tymianu, rozmarínu)
- 7 strúčikov cesnaku
- 100 g čerstvých paradajok
- 100 g sušených paradajok Italiamo
- 50 g parmezánu Lovilio
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 600 g filety z lososa v celku
- 1 lyžica dijónskej horčice Kania
- 1 štipľavá paprička
- 400 g zelených fazuľových strukov
Potrebujeme
- elektrický krájač, zapekaciu misu, papier na pečenie, strúhadlo
POSTUP
Toastový chlieb s bylinkami a 3 strúčikmi cesnaku nakrájame nadrobno.
Premiešame s olúpanými a na kocky nasekanými paradajkami, nakrájanými sušenými paradajkami, nastrúhaným syrom, soľou, korením, 2 lyžicami oleja.
Lososa osolíme, okoreníme a necháme v chladničke odležať asi 1 hodinu. Následne rybu preložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie, potrieme horčicou a posypeme vrstvou nasekanej zmesi.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 – 25 minút na programe horkovzduch.
V panvici, na ktorú sme naliali 1 lyžicu oleja speníme cibuľku nakrájanú na pásiky. Pridáme plátky 4 strúčikov cesnaku, nadrobno nasekanú štipľavú papričku, soľ a korenie. Prihodíme rozmrazené fazuľové struky.
Tip: Ak namiesto mrazených fazuľových strukov použijeme čerstvé, najskôr ich krátko oblašírujeme (krátko povaríme) vo vriacej osolenej vode.
Servírovanie
Hotové fazuľové struky so zeleninou servírujeme s pečeným lososom.