0
6
Bravčová panenka s omáčkou z rozmarínu, s cícerom a so šampiňónmi

Bravčová panenka s omáčkou z rozmarínu, s cícerom a so šampiňónmi

50 min
4 porcie

Suroviny

  • 200 g cícera Campo Largo
  • čerstvý rozmarín
  • 800 g bravčovej panenky
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 70 g údenej slaniny Pikok
  • 1 cibuľa
  • 5 lyžíc masla Pilos
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 150 g šampiňónov
  • 100 g cherry paradajok
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • šťava z 1 citróna
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Potrebujeme

  • plech, alobal

POSTUP

Ideálne deň vopred (aspoň na 6 hodín) namočíme cícer do vody. Na druhý deň ho scedíme a prepláchneme. Preložíme do hrnca s vodou, pridáme pár vetvičiek rozmarínu a dáme variť. Keď je cícer mäkký, scedíme ho a necháme odkvapkať.

Panenku očistíme, osolíme, okoreníme, prekrojíme na polovicu a opekáme na panvici s olejom zo všetkých strán dozlatohneda. Pridáme na kúsky nakrájanú slaninu, nadrobno nasekanú cibuľu a olej podľa potreby. Mäso preložíme na plech, posypeme rozmarínom, pokvapkáme olejom a dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 5 minút. Pred koncom pečenia pridáme na panenku 2 lyžice masla.

Do základu, v ktorom sme opekali mäso, prihodíme nadrobno nasekané 3 strúčiky cesnaku, šampiňóny prekrojené na polovice a zmes ochutíme soľou a korením.

Medzitým do menšieho rozohriateho hrnca nalejeme olej a pridáme 2 lyžice masla.

Do základu prisypeme cícer a cherry paradajky prekrojené na polovice. Prilejeme trochu roztopeného masla z hrnca a 50 ml vína. Varíme na miernom ohni, kým paradajky zmäknú. Na záver ochutíme šťavou z ½ citróna, stiahneme z ohňa a prihodíme 1 hrsť nakrájanej petržlenovej vňate.

Do hrnca k maslu a oleju pridáme 2 nasekané strúčiky cesnaku, rozmarín a chvíľu opražíme.

Panenku vytiahneme z rúry. Výpek prelejeme do hrnca a panenku na plechu zakryjeme alobalom a necháme chvíľu odstáť.

Do hrnca prilejeme 50 ml vína, ochutíme soľou a korením, pridáme aj šťavu z ½ citróna a 1 lyžicu masla.

Servírovanie

Panenku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a servírujeme so zmesou cícera, cherry paradajok a šampiňónov. Na záver ešte prelejeme omáčkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať