Zemiakový ježko z grilu
- 10 zemiakov strednej veľkosti
- 6 strúčikov cesnaku
- olivový olej Biotrend
- čerstvý rozmarín
- celá rasca Kania
- sladká mletá paprika Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Postup
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a varíme vo vriacej vode približne 10 minút do polomäkka. Scedíme ich, osušíme a narežeme do 2/3 na tenké pásiky tak, aby sme zemiak neprerezali úplne, ale aby držal pohromade a pripomínal ježka. Cesnak nakrájame na plátky a niekoľko plátkov vložíme do zárezov každého zemiaka. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme lístkami rozmarínu, rascou, sladkou paprikou, osolíme a okoreníme. Každý zemiak zabalíme do alobalu. Grilujeme asi 30 minút.
Servírovanie
Podávame k mäsitým, vegetariánskym jedlám alebo aj samostatne s jogurtovým dipom.