1
19
Focaccia s rozmarínom

Focaccia s rozmarínom

40 min
6 porcií
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 450 g hladkej múky
  • 15 g droždia
  • soľ
  • 300 ml vody

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu alebo pekáč

Čas kysnutia 1 hodina 30 minút

Rozmarín zbavíme drevnatej časti, nasekáme nadrobno a v menšej panvici s olivovým olejom ho krátko ohrejeme. Olej tak získa bylinkovú arómu. Necháme ho marinovať a vychladnúť. Preosiatu múku zmiešame s droždím, štipkou soli a 2 lyžicami vychladnutého olivového oleja s rozmarínom. Postupne počas miesenia prilievame vodu izbovej teploty. Vypracujeme nadýchané, nelepivé elastické cesto, ktoré prikryjeme navlhčenou plátennou utierkou a necháme minimálne hodinu podkysnúť resp., kým získa dvojnásobný objem. Potom cesto premiestnime do zapekacej misy alebo pekáča potretého olivovým olejom. Naolejovanými prstami vytvoríme na povrchu jamky, potrieme rozmarínovým olejom, prikryjeme vlhkou utierkou a v teple necháme aspoň 30 minút podkysnúť. Posypeme hrubšou soľou a pečieme 25 - 30 minút pri teplote 200 °C.

 

Servírovanie

Ihneď po upečení potrieme povrch zvyškom olivového oleja a pred krájaním necháme aspoň čiastočne vychladnúť.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať