6
31
Pečený pstruh so zeleninou ratatouille

Pečený pstruh so zeleninou ratatouille

1 h 0 m
2 porcie
  • 2 pstruhy dúhové
  • 2 veľké paradajky
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • lístky čerstvej bazalky
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 lyžica masla
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • šťava z 1/2 citróna

POTREBUJEME

  • papierové utierky
  • papier na pečenie

Zelenina ratatouille

Šupku paradajok zľahka nakrojíme do krížika. Paradajky oblanšírujeme – vložíme na niekoľko sekúnd do vriacej vody a potom ich preložíme do misy so studenou vodou, aby sme ich ľahšie ošúpali.

Cibuľu a 3 strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno. Na rozohriatu panvicu nalejeme trochu olivového oleja a cibuľu s cesnakom na ňom krátko opražíme. Postupne pridávame na malé kocky nakrájanú cuketu, baklažán a nakoniec ošúpané nakrájané paradajky. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a premiešame. Zeleninu stačí restovať iba chvíľu, pretože ju budeme ešte zapekať. Asi 5 lístkov bazalky nasekáme nahrubo spolu s trochou čerstvej petržlenovej vňate, pridáme k zelenine a celé premiešame.

Pstruh

Zo pstruha odstránime chvost a plutvy. Opláchneme ho v studenej vode a osušíme. Väčší kus papiera na pečenie potrieme nahrubo maslom. Do stredu papiera naložíme zeleninu ratatouille a na ňu položíme celého pstruha, ktorého ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Papier na pečenie preložíme na polovice a dôkladne uzatvoríme tak, aby vznikol balíček. Na jednom konci ho necháme otvorený, aby sme do balíčka mohli priliať trochu suchého bieleho vína (do každého balíčka asi 50 ml). Nakoniec pevne uzatvoríme. Balíčky položíme na plech a dáme piecť do predhriatej rúry na 200 °C asi na 20 – 30 minút (podľa veľkosti pstruhov).

SERVÍROVANIE

Balíček položíme na tanier a v strede ho rozstrihneme. Pred podávaním pokvapkáme trochou citrónovej šťavy, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a ozdobíme lístkami bazalky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    18. november 2023, 21:18

    Ďakujem za ďalší vynikajúci recept. Namiesto pstruha som piekla pražmu a bolo to výborné - chuť ryby, dusenej zeleniny a vína sa dokonale prepojili.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. marec 2014, 18:34

    Je to výborné... Urobil som všetko podľa receptu a veľmi nám to chutilo... Vôbec to nebolo ani kyslé ani slané ani nijaké zlé... Výborná chuť... Vína som však pridal len pár kvapiek a namiesto morskej soli a tohto korenia som používal klasickú soľ a aj klasické "lacné" korenie. Výborný recept na odľahčenie kuchyne, keď nechcete stále vyprážané, mäsité a ťažké...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. marec 2014, 20:31

    Zeleninu sme pripravili v 2-násobnom množstve, aby sme jej mali dosť t.j. použili sme 4 paradajky, 2 cukety a 1 skutočne veľký baklažán, viac cibule aj cesnaku. Ako sme však nakoniec zistili, zeleniny by bolo dosť aj pri množstve uvedenom v recepte. Chuť zeleniny sa nám javila ako nevýrazná, viac paradajková, do kysla (žeby víno?). Cukety a baklažán akokeby nemali žiadnu chuť , nijak sa chuťovo neprejavili, len urobili "hmotu" a paradajky to celé chuťovo ochutili/prebili. Takže sme jedli veľký zeleninový mix s paradajkovou príchuťou. Nabudúce skúsime pridať napr. mrkvu a dať menej paradajok.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. január 2014, 15:23

    to je best recept vyzerá chutne

    Odpovedať
  • Lenka
    23. január 2014, 13:43

    Výborný redept, chutilo aj deťom.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať