Špagety s mletým mäsom, so špenátom, cherry paradajkami a s parmezánom
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 350 g mletého mäsa mix
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla Pilos
- 200 g cherry paradajok
- 100 ml bieleho suchého vína
- 125 g mladého špenátu
- 250 g špagiet Combino
Servírovanie
- 50 g parmezánu Milbona
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
panvici
POSTUP
V panvici na oleji orestujeme mleté mäso. Ochutíme soľou a korením. Prihodíme nasekanú bielu časť lahôdkovej cibuľky a plátky cesnaku. Premiešame, pridáme maslo, ktoré necháme rozpustiť. Prihodíme nasekané cherry paradajky, premiešame a ďalej restujeme. Prilejeme biele suché víno a varíme, kým sa z vína odparí alkohol. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Do mäsovej zmesi pridáme nasekanú zelenú časť lahôdkovej cibuľky, umytý a osušený mladý špenát a trochu vody z cestovín.
Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale. Pridáme ich k mäsovej zmesi a premiešame.
Servírovanie
Špagety s mletým mäsom na záver posypeme nastrúhaným parmezánom a ozdobíme lístkami bazalky.