Pečená makrela s brokolicou a so cherry paradajkami
Suroviny
- 2 makrely
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 citróny
- čerstvý rozmarín
- 1 brokolica
- 200 g cherry paradajok
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 2 lyžice masla Pilos
- čerstvá mäta
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
plech na pečenie, papier na pečenie, panvicu
POSTUP
Umyté a osušené makrely preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olejom a ochutíme soľou a korením z oboch strán. Do vnútra makrel pridáme mesiačiky citróna a čerstvý rozmarín. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 10 – 15 minút.
Brokolicu rozdelíme na menšie ružičky a blanšírujeme vo vriacej osolenej vode približne 2 minúty.
V panvici na oleji orestujeme nasekaný cesnak, biele časti lahôdkovej cibuľky, brokolicu a prekrojené cherry paradajky. Osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme maslo a podľa potreby ešte ochutíme. Na záver prihodíme pár lístkov mäty a pokvapkáme šťavou z citróna.
Servírovanie
Pečenú makrelu pokvapkáme šťavou z citróna a olejom a podávame s restovanou zeleninou.