
Šťavnatá pečená krkovička s duseným cícerom, hlivou a špenátom
Suroviny
- 200 g cícera
- 1,2 kg bravčovej krkovičky
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 lyžice plnotučnej horčice Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 6 strúčikov cesnaku
- čerstvý rozmarín
- 200 g hlivy ustricovej
- 1 lyžica karí korenia Kania
- 100 ml bieleho suchého vína
- 800 g lúpaných paradajok z konzervy Baresa
- 100 ml vody
- 200 g mladého špenátu
Potrebujeme
panvicu, pekáč
Postup
Cícer namočíme do vody ideálne deň vopred. Mäso očistíme, ochutíme soľou, korením, potrieme horčicou a preložíme na panvicu. Polejeme olejom a na miernom ohni opečieme zo všetkých strán. Cibuľu, cesnak a rozmarín nasekáme nahrubo. Opečené mäso preložíme do pekáča a vložíme do vyhriatej rúry na 220 °C. V panvici, v ktorej sme opekali mäso, orestujeme cibuľu, cesnak a rozmarín. Do základu prihodíme nakrájanú hlivu, osolíme, okoreníme, ochutíme karí korením a dôkladne premiešame. Podlejeme vínom a necháme variť. Po chvíli pridáme paradajky z konzervy, premiešame a opäť chvíľu povaríme. Prihodíme cícer a zmes prilejeme do pekáča k mäsu. Podlejeme vodou, zakryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 60 minút. V polovici času pečenia mäso skontrolujeme a v prípade potreby prilejeme vodu. Po upečení do pekáča primiešame listy mladého špenátu.
Servírovanie
Šťavnatú pečenú krkovičku servírujeme s cícerom, hlivou a mladým špenátom.