Cviklové rizoto
- olivový olej Primadonna
- 2 stonky stonkového zeleru
- 1 cibuľa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 bobkové listy Mikado
- 200 g ryže na rizoto
- 100 ml suchého bieleho vína
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 čerstvé červené repy
- 2 lyžice masla Pilos
- 50 g parmezánu Lovilio + na ozdobenie
- ½ citróna
- 250 g mozzarelly Lovilio
- rukola na ozdobnie
POSTUP
POTREBUJEME
- hlbokú panvicu
- strúhadlo
Nadrobno nakrájaný stonkový zeler a cibuľu podusíme na olivovom oleji. Ochutíme soľou, korením a bobkovými listami.
Keď zelenina trochu zmäkne, primiešame ryžu na rizoto. Podlejeme bielym vínom a chvíľu povaríme, aby sa odparil alkohol.
Do rizota postupne po naberačkách pridávame teplý vývar, aby bola ryža vždy iba trochu zaliata a vzniklo krémové rizoto. Po chvíli primiešame očistenú a nastrúhanú červenú repu.
Asi po 20 minútach (keď je ryža uvarená) pridáme maslo, strúhaný parmezán a citrónovú šťavu. Zľahka premiešame, zakryjeme a necháme niekoľko minút odpočívať.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme rizoto, pridáme kúsky mozzarelly, posypeme umytou čerstvou rukolou, hoblinkami parmezánu a pokvapkáme olivovým olejom.