Gnocchi so sušenými paradajkami a mascarpone
- 100 g sušených paradajok v oleji Italiamo
- 2 veľké lyžice mascarpone Italiamo
- 500 g chladených gnocchi Italiamo
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej Italiamo
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 citrón
- 1 hrsť čerstvej bazalky
Potrebujeme
- sitko
- veľkú panvicu
- strúhadlo
Postup
Gnocchi
Vo vriacej osolenej vode krátko povaríme gnocchi, kým nevyplávajú na hladinu. Potom ich scedíme (trochu vody zachytíme – použijeme ju neskôr na omáčku).
Omáčka
Cesnak a sušené paradajky nasekáme nadrobno. Na veľkej panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a začneme restovať cesnak. Po chvíli pridáme nakrájane sušené paradajky a tiež krátko orestujeme. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Základ podlejeme asi 100 ml vody, v ktorej sa varili gnocchi, a povaríme, kým sa tekutina trochu zredukuje na hustejšiu omáčku. Stiahneme zo sporáka, pridáme 2 veľké lyžice mascarpone, najemno nastrúhanú citrónovú kôru z obareného citróna a scedené gnocchi. Premiešame, ochutíme šťavou z ½ citróna a na miernom ohni ešte krátko prevaríme, aby sa všetky chute prepojili. Podľa potreby môžeme omáčku zriediť vodou, v ktorej sa varili gnocchi. Na zaver pridáme nasekanú čerstvú bazalku a premiešame.
Servírovanie
Gnocchi so sušenými paradajkami a mascarpone podávame teplé, ozdobené lístkami čerstvej bazalky.