14
87
Gnocchi so sušenými paradajkami a mascarpone

Gnocchi so sušenými paradajkami a mascarpone

20 min
4 porcie
  • 100 g sušených paradajok v oleji Italiamo
  • 2 veľké lyžice mascarpone Italiamo
  • 500 g chladených gnocchi Italiamo
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olivový olej Italiamo
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 citrón
  • 1 hrsť čerstvej bazalky

Potrebujeme

  • sitko
  • veľkú panvicu
  • strúhadlo

Postup

Gnocchi

Vo vriacej osolenej vode krátko povaríme gnocchi, kým nevyplávajú na hladinu. Potom ich scedíme (trochu vody zachytíme – použijeme ju neskôr na omáčku).

Omáčka

Cesnak a sušené paradajky nasekáme nadrobno. Na veľkej panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a začneme restovať cesnak. Po chvíli pridáme nakrájane sušené paradajky a tiež krátko orestujeme. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Základ podlejeme asi 100 ml vody, v ktorej sa varili gnocchi, a povaríme, kým sa tekutina trochu zredukuje na hustejšiu omáčku. Stiahneme zo sporáka, pridáme 2 veľké lyžice mascarpone, najemno nastrúhanú citrónovú kôru z obareného citróna a scedené gnocchi. Premiešame, ochutíme šťavou z ½ citróna a na miernom ohni ešte krátko prevaríme, aby sa všetky chute prepojili. Podľa potreby môžeme omáčku zriediť vodou, v ktorej sa varili gnocchi. Na zaver pridáme nasekanú čerstvú bazalku a premiešame.

Servírovanie

Gnocchi so sušenými paradajkami a mascarpone podávame teplé, ozdobené lístkami čerstvej bazalky.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať