Jednoduché špagety s krevetami, olivami a paradajkami
Suroviny
- 400 g celých varených kreviet
- 400 g špagiet Combino
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- 8 strúčikov cesnaku
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
- 1 lyžica štipľavej papričky
- 200 g cherry paradajok
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 100 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 100 ml bieleho suchého vína
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžica masla Pilos
Potrebujeme
panvicu, hrniec
POSTUP
Krevety ošúpeme. Špagety dáme variť do vriacej osolenej vody podľa návodu na obale.
Kým sa cestoviny varia, v panvici s olejom orestujeme na plátky nakrájaný cesnak.
Pridáme nakrájanú štipľavú papričku a ½ na polovice nakrájaných cherry paradajok. Ochutíme soľou, korením, pridáme krevety a scedené olivy. Podlejeme vínom a krátko varíme. Hotové cestoviny z vriacej vody preložíme do panvice, ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, maslom a dôkladne premiešame.
Servírovanie
Jednoduché špagety s krevetami, olivami a paradajkami pokvapkáme olejom, ochutíme čerstvo rozdrveným korením a ozdobíme lístkami petržlenu.