Pečené kačacie prsia s hlivou a zemiakovými šúľancami
Suroviny
Kačacie prsia
- 4 kačacie prsia s kožou
- mlynček s morskou soľou Kania
- mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 1 vetvička čerstvého rozmarínu
Zemiakové šúľance
- 300 g zemiakov
- 1 vajce
- 100 g hrubej múky Belbake
Huby so špenátom
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
- 1 červená cibuľa
- 200 g hlivy ustricovej
- 100 g mladého špenátu
Potrebujeme
hrniec, panvicu, alobal, zapekaciu misu, lis na zemiaky / strúhadlo
POSTUP
Kačacie prsia
Kožu ostrým nožom narežeme, aby sa dôkladne vyškvarila. Osolíme, okoreníme a posypeme čerstvým rozmarínom. Vložíme do rozpálenej panvice kožou nadol, mäso pritlačíme a opečieme. Keď je koža chrumkavá, prsia otočíme a opečieme z druhej strany.
Tip: Masť je potrebné počas pečenia priebežne odlievať do misky. Budeme ju používať v ďalších krokoch prípravy.
Kačacie prsia preložíme do zapekacej misy a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 8 minút.
Zemiakové šúľance
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Vychladnuté uvarené zemiaky ošúpeme a prepasírujeme.
Tip: Ak nemáme k dispozícii lis na zemiaky, môžeme ich na strúhadle nastrúhať najemno.
Pridáme vajce, osolíme a premiešame. Zahustíme múkou a vypracujeme cesto. Z hotového cesta vyvaľkáme šúľance, ktoré vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 3 minúty, kým vyplávajú na povrch. Vyberieme ich a necháme odkvapkať.
Hotové ich pred servírovaním opečieme na vyškvarenej kačacej masti dozlatista.
Huby so špenátom
V panvici s rozpáleným olivovým olejom orestujeme na rezančeky nakrájanú cibuľu, osolíme a okoreníme. Pridáme natrhanú hlivu, krátko prehrejeme a pridáme čerstvý špenát.
Servírovanie
Zemiakové šúľance podávame s kačacími prsami a hubami so špenátom.