Losos s citrónovou omáčkou
- 2 poháre dlhozrnnej ryže Tiradell
- 4 filety čerstvého lososa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 60 ml olivového oleja Biotrend
- 1 citrón
- 1 lyžica bieleho jogurtu Pilos
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica francúzskej horčice Duc de Coeur
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
Postup
Do vriacej osolenej vode dáme variť dlhozrnnú ryžu. Varíme ju do zmäknutia, potom ju scedíme.
Filety z lososa osolíme a okoreníme. Na panvici zohrejeme 1 lyžicu olivového oleja a lososa opekáme 5 minút z každej strany.
Kôru z obareného citróna postrúhame a zmiešane so šťavou z 1/2 citróna. Pridáme biely jogurt, nasekaný strúčik cesnaku, francúzsku horčicu a všetko spolu zmixujeme. Postupne pridávame olivový olej, až kým sa všetky prísady nespoja. Nakoniec pridáme nadrobno posekaný rozmarín. Dochutíme morskou soľou a čiernym korením.
Servírovanie
Uvarenú ryžu naložíme na tanier. Na vrch položíme filety z lososa. Celé polejeme pripravenou omáčkou.