0
17
Pečené kurča s rukolovým pestom a zemiakovým pyré

Pečené kurča s rukolovým pestom a zemiakovým pyré

1 h 0 m
4 porcie
  • 1 celé kurča
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 250 ml suchého bieleho vína
  • 125 g rukoly
  • 1 hrsť vlašských orechov Alesto Fine
  • 50 g syra Grana Padano Lovilio
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 kg zemiakov
  • olivový olej Italiamo
  • 100 g masla

Potrebujeme

  • pekáč
  • sekací mixér
  • strúhadlo
  • šľahací mixér
  • sitko

Postup

Pečené kurča s pestom

Umyté a osušené kurča rozdelíme na 4 časti a vložíme do pekáča. Osolíme, okoreníme a podlejeme bielym vínom. Pečieme v rúre pri teplote 200 °C asi 45 minút.

Medzitým pripravíme rukolové pesto. Rukolu umyjeme a osušíme. Vložíme do sekacieho mixéra, pridáme vlašské orechy, nastrúhaný syr Grana Padano, 1 roztlačený strúčik cesnaku, olivový olej (asi 75 ml), soľ a mleté čierne korenie. Dôkladne rozmixujeme na hustejšiu hladkú pastu. Podľa potreby môžeme pridať olivový olej. Rukolovým pestom potrieme predpečené kurča a dáme do rúry ešte na 5 minút zapiecť.

Zemiakové pyré

Zemiaky ošúpeme a uvaríme domäkka v osolenej vode. Na panvici rozpustíme 100 g masla a 100 ml olivového oleja.

V šľahacom mixéri rozmixujeme scedené uvarené zemiaky a rozpustené maslo s olivovým olejom na hladkú kašu. Podľa chuti dosolíme.

Servírovanie

Na tanier naložíme zemiakové pyré, polejeme ho výpekom z kurčaťa a pridáme upečené kurča s rukolovým pestom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať