Vianočný kapor v bylinkovej strúhanke
- 800 g filiet z kapra
- 200 g toastového chleba Rivercote alebo strúhanky Belbake
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 3 vetvičky čerstvého tymianu
- soľ Belbake
- 150 g hladkej múky Belbake
- 2 vajcia
- slnečnicový olej Promienna
- maslo
- 1 citrón
Potrebujeme
- sekací mixér
Bylinková strúhanka
Z toastového chleba odkrojíme kôrku a striedku nakrájame na kocky. Petržlenovú vňať a lístky tymianu nasekáme nadrobno. Kocky chleba a bylinky potom vložíme do sekacieho mixéra a rozmixujeme na jemnú strúhanku (môžeme použiť aj klasickú strúhanku, ktorú zmiešame s nadrobno nasekanými bylinkami).
Filety z kapra
Mäsitú časť filety nakrojíme nožom tak, aby sme presekli kostičky (dáme pozor, aby sme neprerezali aj kožu). Filet naporciujeme na 4 časti, ktoré z oboch strán osolíme a obalíme v trojobale – najskôr v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v bylinkovej strúhanke. Pri obaľovaní dávame pozor, aby sa filety nerozpadli. Vyprážame ich na oleji zmiešanom s prepusteným maslom v pomere 1:1.
Servírovanie
Kapra v bylinkovej strúhanke podávame so zemiakovým šalátom. Ozdobíme mesiačikmi citróna.