3
30
Vianočný kapor v bylinkovej strúhanke

Vianočný kapor v bylinkovej strúhanke

25 min
4 porcie
  • 800 g filiet z kapra
  • 200 g toastového chleba Rivercote alebo strúhanky Castello
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 3 vetvičky čerstvého tymianu
  • soľ Castello
  • 150 g hladkej múky Castello
  • 2 vajcia
  • slnečnicový olej Promienna
  • maslo
  • 1 citrón

Potrebujeme

  • sekací mixér

Bylinková strúhanka

Z toastového chleba odkrojíme kôrku a striedku nakrájame na kocky. Petržlenovú vňať a lístky tymianu nasekáme nadrobno. Kocky chleba a bylinky potom vložíme do sekacieho mixéra a rozmixujeme na jemnú strúhanku (môžeme použiť aj klasickú strúhanku, ktorú zmiešame s nadrobno nasekanými bylinkami).

Filety z kapra

Mäsitú časť filety nakrojíme nožom tak, aby sme presekli kostičky (dáme pozor, aby sme neprerezali aj kožu). Filet naporciujeme na 4 časti, ktoré z oboch strán osolíme a obalíme v trojobale – najskôr v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v bylinkovej strúhanke. Pri obaľovaní dávame pozor, aby sa filety nerozpadli. Vyprážame ich na oleji zmiešanom s prepusteným maslom v pomere 1:1.

Servírovanie

Kapra v bylinkovej strúhanke podávame so zemiakovým šalátom. Ozdobíme mesiačikmi citróna.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info