Bezlepkový morčací rezeň so šunkou a zemiakovým šalátom
Suroviny
Zemiakový šalát
- 1 kg malých zemiakov
- 1 červená cibuľa
- 100 g kyslých uhoriek Freshona
- 2 lyžice rastlinného oleja Vita D'or
- 2 lyžice jablčného octu
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice Kania
- 200 ml kuracieho vývaru
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Morčacie rezne
- 600 g morčacích prsných rezňov
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 6 plátkov schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
- 100 g ryžovej múky
- 2 vajcia
- 100 g bezlepkovej kukuričnej strúhanky
- prepustené maslo na vyprážanie
- 1 citrón
- 1 hrsť poľného šalátu
Potrebujeme
- panvicu, papierové utierky
POSTUP
Malé umyté zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a nakrájame na štvrtinky. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu, kolieska uhoriek, olej, ocot, horčicu, teplý vývar, soľ a korenie. Premiešame a necháme odpočinúť.
Tip: Pozri ako si pripraviť kurací vývar.
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý plátok mäsa položíme pár lístkov bazalky a obalíme v schwarzwaldskej šunke. Znova zľahka naklepeme. Následne obalíme v múke, vajciach a strúhanke. Smažíme na rozohriatom prepustenom masle dozlatista. Hotové rezne necháme odkvapkať na papierovej utierke.
Tip: Pozri ako si pripraviť prepustené maslo.
Servírovanie
Bezlepkový morčací rezeň servírujeme s porciou zemiakového šalátu dozdobený mesiačikom citróna a trochou listového šalátu.