
Pomaly pečené mäso
Suroviny
- 3 lyžice repkového oleja Vita D’or
- 500 g hovädzieho zadného zo stehna
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Kania
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 200 ml červeného vína
- 3 bobkové listy Kania
- 3 stredne veľké mrkvy
- 3 vetvičky rozmarínu
- 1 lyžička soli Kania
- ⅓ lyžičky čierneho mletého korenia Kania
Potrebujeme
hrniec vhodný do rúry
POSTUP
V hrnci, ktorý je vhodný do rúry zohrejeme 3 lyžice repkového oleja. Osušené mäso orestujeme z každej strany, aby sa zatiahlo a vyberieme z hrnca. Na oleji z mäsa krátko orestujeme nakrájanú cibuľu s 2 strúčikmi cesnaku. Pridáme 2 lyžice paradajkového pretlaku a premiešame. Následne prilejeme zeleninový vývar, červené víno, bobkové listy, orestované mäso, 2 celé strúčiky cesnaku, 1 celú cibuľu, mrkvu, vetvičky rozmarínu a na záver soľ a čierne korenie.
Všetko premiešame, hrniec uzatvoríme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 180 minút.
Servírovanie
Pomaly pečené mäso podávame so zemiakovou kašou.