Šampiňónový stroganov
Suroviny
- 250 g hnedých šampiňónov
- 250 g bielych šampiňónov
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice pasírovaných paradajok Freshona
- 2 lyžice plnotučnej horčice Kania
- 2 lyžičky sladkej mletej papriky Kania
- 1 lyžička soli Kania
- 400 ml zeleninového vývaru
- 350 ml smotany na varenie Pilos (12 %)
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- Ešte budeme potrebovať:
- 250 g cestovín Torti Combino
Servírovanie
- pažítka
Potrebujeme
hlbšiu panvicu
POSTUP
Na suchej panvici dusíme oba druhy šampiňónov cca 5 – 10 minút. Následne ich preložíme do misky a do panvice pridáme maslo. Na masle smažíme cibuľu dosklovita cca 3 minúty. Potom prihodíme na plátky nakrájaný cesnak, pasírované paradajky, horčicu, mletú papriku, soľ a 200 ml vývaru. Premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Šampiňóny pridáme naspäť do panvice, prilejeme smotanu a varíme cca 5 minút. Medzitým v druhej miske rozmiešame hladkú múku a 200 ml zeleninového vývaru. Zmes za stáleho miešania prilejeme k šampiňónom, premiešame a varíme ešte 5 minút.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Servírovanie
Šampiňónový stroganov servírujeme s cestovinami a na záver posypeme pažítkou.