0
10
Šampiňónový stroganov

Šampiňónový stroganov

30 min
3 porcie

Suroviny

  • 250 g hnedých šampiňónov
  • 250 g bielych šampiňónov
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice pasírovaných paradajok Freshona
  • 2 lyžice plnotučnej horčice Kania
  • 2 lyžičky sladkej mletej papriky Kania
  • 1 lyžička soli Kania
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 350 ml smotany na varenie Pilos (12 %)
  • 1 lyžica hladkej múky Belbake
  • Ešte budeme potrebovať:
  • 250 g cestovín Torti Combino


Servírovanie

  • pažítka

Potrebujeme

hlbšiu panvicu


POSTUP

Na suchej panvici dusíme oba druhy šampiňónov cca 5 – 10 minút. Následne ich preložíme do misky a do panvice pridáme maslo. Na masle smažíme cibuľu dosklovita cca 3 minúty. Potom prihodíme na plátky nakrájaný cesnak, pasírované paradajky, horčicu, mletú papriku, soľ a 200 ml vývaru. Premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Šampiňóny pridáme naspäť do panvice, prilejeme smotanu a varíme cca 5 minút. Medzitým v druhej miske rozmiešame hladkú múku a 200 ml zeleninového vývaru. Zmes za stáleho miešania prilejeme k šampiňónom, premiešame a varíme ešte 5 minút.

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.


Servírovanie

Šampiňónový stroganov servírujeme s cestovinami a na záver posypeme pažítkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať