0
1
Pečený bôčik s kapustou

Pečený bôčik s kapustou

2 h 30 m
4 porcie

Suroviny

Bôčik

  • 1 kg bravčového bôčika s kosťou
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • 1 lyžica celej rasce Kania
  • 7 strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 200 ml vody


Kapusta

  • 2 bobkové listy Kania
  • 5 guľôčok nového korenia Kania
  • 8 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 1 lyžica bravčovej masti Pikok
  • 1 cibuľa
  • 50 g anglickej slaniny Pikok
  • 1 lyžička celej rasce Kania
  • 500 g kyslej kapusty Chef Select
  • 200 ml vody
  • 1 zemiak


Knedľa

  • 260 g bieleho pečiva (žemlí)
  • soľ Kania
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 vajcia
  • 100 g anglickej slaniny Pikok
  • 100 ml čerstvého mlieka
  • 100 g hrubej múky Belbake

Potrebujeme

 zapekaciu misu, vrecko, špagát, strúhadlo


POSTUP

Bôčik

Deň vopred nakrájame kožu na bôčiku na kocky a dôkladne osolíme. Kožu viac ako mäso. Na druhý deň bôčik umyjeme pod tečúcou vodou, mäso posypeme rascou a vložíme do zapekacej misy kožou nahor.

Pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, celé strúčiky cesnaku, podlejeme vodou, zatvoríme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 2 hodiny domäkka. Po 2 hodinách pečenia dáme preč pokrievkou a zvýšime teplotu v rúre na 220 °C. Dopečieme ešte približne 25 – 30 minút dochrumkava.

Kapusta

Bobkový list, nové korenie a celé korenie zviažeme do vrecka a zaviažeme špagátom.

V panvici rozohrejeme lyžicu masti, na ktorej orestujeme slaninu, nakrájanú na malé kocky spolu s nakrájanou cibuľou a štipkou rasce. Po chvíli pridáme kapustu, nastrúhaný surový zemiak, podlejeme vodou, pridáme vrecko korenia a pomaly dusíme domäkka asi 15 minút. Knedľa:

Pečivo nakrájame na kocky, osolíme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a 1 vajce. V panvici orestujeme slaninu nakrájanú na kocky, po chvíli pridáme najemno nakrájanú cibuľu a prilejeme mlieko. Necháme krátko prevariť, pridáme k pečivu a premiešame. Prisypeme múku, dôkladne premiešame a necháme približne 10 minút odstáť. Následne vytvarujeme guľaté knedle, ktoré vložíme do vriacej osolenej vody. Varíme približne 10 – 15 minút.

Servírovanie

Porciu kapusty servírujeme s plátkami chrumkavého bôčika a knedľou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať