Pečený kapor v papilote
- 600 g čerstvého kapra
 - čierne korenie v mlynčeku Kania
 - morská soľ v mlynčeku Kania
 - 400 g zemiakov
 - 100 g predvarenej mrkvy
 - 100 g cibule
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 100 g cukety
 - 100 ml suchého bieleho vína
 - 100 g masla Pilos
 - 1 vajce
 
Postup
Potrebujeme
- 4 väčšie kusy papiera na pečenie
 - plech
 - pierko na potieranie
 
Podkovičky osolíme a okoreníme. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame ich na plátky.
Zvyšnú zeleninu nakrájame: mrkvu na kolieska, cibuľu na prúžky, cesnak a cuketu na plátky.
Na každý kus papiera na pečenie položíme 100 g nakrájaných zemiakov, 25 g mrky, 1 podkovičku kapra a zľahka osolíme. Na ňu pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Podlejeme 25 ml vína , pridáme 25 g cukety a na záver 25 g masla. Okraje papiera potrieme rozšľahaným vajíčkom, dôkladne uzatvoríme a spoje potrieme ešte raz vajíčkom. Balíčky opatrne prenesieme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 10 – 12 minút.
Servírovanie
Pečeného kapra so zeleninou podávame v papilote.
                





 Roman Paulus