0
3
Pečený kapor v papilote

Pečený kapor v papilote

40 min
4 porcie
  • 600 g čerstvého kapra
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 400 g zemiakov
  • 100 g predvarenej mrkvy
  • 100 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g cukety
  • 100 ml  suchého bieleho vína
  • 100 g masla Pilos
  • 1 vajce

Postup

Potrebujeme

  • 4 väčšie kusy papiera na pečenie
  • plech
  • pierko na potieranie

Podkovičky osolíme a okoreníme. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame ich na plátky.

Zvyšnú zeleninu nakrájame: mrkvu na kolieska, cibuľu na prúžky, cesnak a cuketu na plátky.

Na každý kus papiera na pečenie položíme 100 g nakrájaných zemiakov, 25 g mrky, 1 podkovičku kapra a zľahka osolíme. Na ňu pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Podlejeme 25 ml vína , pridáme 25 g cukety a na záver 25 g masla. Okraje papiera potrieme rozšľahaným vajíčkom, dôkladne uzatvoríme a spoje potrieme ešte raz vajíčkom. Balíčky opatrne prenesieme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 10 – 12 minút.

Servírovanie

Pečeného kapra so zeleninou podávame v papilote.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať