Vyprážaný syr so šunkou
Suroviny
Šalát
- 1 mrkva
- ¼ čínskej kapusty
- 1 červená cibuľa
- 6 lyžíc olivového oleja Primadonna
- ½ lyžičky soli Kania
Vyprážaný syr
- 400 g syra eidam Pilos
- 4 plátky dusenej šunky Pikok
- 3 lyžice hladkej múky Belbake
- 2 vajcia
- štipka soli Kania
- 10 lyžíc strúhanky Belbake
- slnečnicový olej Vita D‘or
Potrebujeme
- strúhadlo, hlbšiu panvicu, plech, papier na pečenie
POSTUP
Šalát
Očistenú mrkvu nastrúhame. Kapustu očistíme od poškodených listov a nakrájame. Mrkvu, kapustu a nakrájanú červenú cibuľu spolu zmiešame. Polejeme olejom, ochutíme soľou a opäť premiešame.
Vyprážaný syr
Syr prekrojíme najprv vertikálne na polovicu a potom aj horizontálne. Na jednu štvrtinu položíme dva plátky šunky a prikryjeme druhou štvrtinou. Rovnakým spôsobom pripravíme aj druhú porciu.
Vajcia osolíme a rozmiešame.
Syr so šunkou najskôr obalíme z každej strany v hladkej múke, potom vo vajíčku, strúhanke, opäť vo vajíčku a opäť v strúhanke.
Tip: Vďaka dvojitému obaľovaniu syr počas pečenia nevytečie.
Rúru rozohrejeme na 180 °C.
Na panvici rozpálime olej, v ktorom vyprážame syr zo všetkých strán. Potom ho premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry. Pečieme 5 – 7 minút.
Servírovanie
Vyprážaný syr podávame posypaný mrkvovo-kapustovým šalátom. Môžeme dozdobiť vetvičkami rozmarínu.